Adres en contact

Kantine (veld en sporthal De Meent)
Bovenweg 5

1276 XZ Huizen
Telefoon : 035-5265876

Secretariaat:
secretariaat@kvhuizen.nl
Telefoon: 06-45554897
Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaatjeugd@kvhuizen.nl
wedstrijdsecretariaatsenioren@kvhuizen.nl

Programma

Uitslagen

Kalender

Vanuit de Technische Commissie

De afgelopen weken is er in de wereld door COVID-19 veel gebeurd en veranderd. We zijn mondiaal door een onzichtbare vijand in een surrealistische wereld beland. De maatschappij blijkt hierdoor uiterst kwetsbaar te zijn. We zijn verbannen naar ons eigen huis en houden daarbuiten minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
Voor het korfbal betekende de bestrijding van het coronavirus dat er vanaf 12 maart niet meer getraind kon worden. Tevens is voor dit seizoen zowel de competitie voor de zaal als de 2e helft veld afgelast. Ook gezellig samenkomen en een drankje doen in kantine zit er niet in. Vanaf 11 mei mag er onder voorwaarden weer door de jeugd getraind worden. In het bericht vanuit het bestuur is hierover meer informatie te vinden. 

De KNKV heeft besloten dat voor de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal de huidige stand de eindstand is. Dit heeft tot gevolg dat zowel ons vlaggenschip senioren 1 als senioren 2 in de zaal helaas gedegradeerd zijn. De veldcompetitie wordt als niet gespeeld beschouwd, wat betekent dat senioren 1 in het nieuwe veldseizoen uitkomt in de derde klasse en senioren 2 in de reserve 3e klasse, net als dit seizoen het geval was. 

Voor het nieuwe seizoen 2020-2021 is het nog uiterst onzeker of de trainingen voor de oudere jeugd en senioren medio augustus onder normale omstandigheden kunnen starten en of de competitie kan starten op zaterdag 5 september. Laten we met z’n allen hopen van wel! 

Wij hebben de afgelopen weken als Technische Commissie niet stil gezeten en hebben diverse keren, via digitale wegen, overleg gehad over lopende zaken en de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Ook hebben we uitvoerig gesproken hoe wij diverse zaken gaan communiceren met alle leden en betrokkenen. Hierover lichten wij jullie graag in.

Brenda Voortman en Arnold Schipper ook nieuwe seizoen trainers van Huizen 1 en 2

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat ook komend seizoen zowel hoofdtrainster Brenda Voortman als Arnold Schipper aan de KV Huizen verbonden blijven als trainers en coaches van Huizen 1 en 2. 

Dit seizoen was zowel voor Brenda als Arnold het eerste seizoen als trainers/coaches van de selectie. Een seizoen waarin de basis gelegd werd voor het spelen van een nieuw spel, wat behoorlijk wennen was. 
Helaas stopte het seizoen abrupt door de huidige omstandigheden. Brenda en Arnold kijken ernaar uit de draad weer op te pakken. Wij wensen Brenda en Arnold alvast veel succes voor komend seizoen!

Indelingen nieuwe seizoen 2020/2021

De afgelopen weken is een concept indeling gemaakt voor zowel de senioren als voor de jeugd. Het streven hierbij is dat ieder op zijn niveau kan spelen en dat alle teams compleet en evenwichtig zijn ingedeeld. Hier is met diverse betrokkenen al contact over geweest. De insteek is om uiterlijk eind mei de indeling te publiceren.

Wij hopen het natuurlijk niet, maar wil je opzeggen als spelend lid (senioren en jeugd), meldt dit dan uiterlijk 16 mei! Dan kunnen wij hier rekening mee houden met de indeling.

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR JOU!!

Voor het nieuwe seizoen zijn wij dringend op zoek naar jeugdtrainers, stagiairs (vanuit de jongere jeugd) en coaches voor diverse jeugdteams.

Lijkt het je leuk en ben je ambitieus om een eigen team te trainen en/of te coachen of naast een trainer/coach een soort stage te lopen. Of wil je helpen bij trainingen en ben je minimaal één avond beschikbaar, dan horen wij dat graag. Ook ouders met weinig korfbalervaring kunnen zich aanmelden. Zij kunnen trainers ondersteunen en zo het spel goed leren.

Vragen of aanmelden? Laat het ons direct weten via tc@kvhuizen.nl of benader een TC lid, dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Naast jeugdtrainers zijn wij ook op zoek naar seniorenheren. Heb je zelf zin om weer te korfballen of weet je iemand die (weer) graag gaat korfballen: laat het ons weten!

Samenstelling Technische Commissie

Aan het einde van dit seizoen zullen Evelien en Bas stoppen met hun functie binnen de Technische Commissie. Naast de huidige leden Monique, Leontien, Maxime, Arnold en Marjon is Mike toegetreden tot de TC. Hij zal zich voornamelijk bezig gaan houden met het werven van nieuwe jeugdleden.

Wij zijn nog druk op zoek naar invulling voor de functie van TC-coördinator. Heb je interesse, meld je dan aan! Dit kan via tc@kvhuizen.nl.

De organisatie, functies en bijbehorende taakverdeling voor het nieuwe seizoen worden in de komende weken bepaald.

Technisch Beleidsplan 2020-2025

De afgelopen maanden hebben er verschillende brainstormsessies plaatsgevonden binnen de Technische Commissie om tot een nieuw technisch beleidsplan 2020-2025 te komen, zodat KV Huizen gericht de komende jaren in kan gaan. De insteek is geen dik boekwerk, maar een kort en praktisch overzicht van de belangrijkste uitgangspunten. Wij kijken nog naar de wijze waarop we dit beleidsplan binnenkort aan alle leden en ouders kunnen presenteren.

De slogan van het Technische beleidsplan is: KOM OP

Kennis delen en communiceren
Ondersteunen en opleiden
Motiveren en plezier hebben
Open staan en uitvoeren
Presteren en realiseren

Werkmap jeugdtrainers met een Technisch Handboek (ondersteuning jeugdtrainers)

Naast het technische beleidsplan hebben wij een werkmap jeugdtrainers opgesteld om de jeugdtrainers te ondersteunen en handvatten te geven bij het trainen en coachen van de jeugd. Daarnaast is in de werkmap praktische informatie toegevoegd, zoals de aanspreekpunten binnen de Technische Commissie, procedure rondom indelingen, spelregels en een veilig sportklimaat. 

In de werkmap is tevens een technisch handboek basistechnieken opgenomen met informatie over het aanleren, toepassen en overbrengen van de basistechnieken per leeftijdscategorie bij korfbal.

 Het doel van deze werkmap en het technisch handboek is dat bij alle jeugdspelers dezelfde en een steeds betere techniekbeheersing ontstaat op ieder niveau, waardoor het spelniveau binnen de KV Huizen verhoogd wordt. De werkmap inclusief het technisch handboek zullen we binnenkort zowel digitaal als analoog delen met de jeugdtrainers.

De komende weken informeren we jullie verder via digitale wegen over het nieuwe seizoen.

spankbang.cc