Adres en contact
Kantine (veld en sporthal De Meent)
Bovenweg 5
1276 XZ Huizen
Telefoon : 035-5265876
Secretariaat:
secretariaat@kvhuizen.nl
Telefoon: 06-45554897
Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaatjeugd@kvhuizen.nl
wedstrijdsecretariaatsenioren@kvhuizen.nl
Programma
Uitslagen
Kalender
Jeugd Veilig Actief
Wij zijn 'Jeugd Veilig Actief'!
Wat is Jeugd Veilig Actief?
Jeugd Veilig Actief is een initiatief van de gemeente Huizen om de jeugd veilig en actief te laten meedoen bij sportieve- en maatschappelijke organisaties in Huizen.
In 2016 is, in samenwerking met het Sportplatform huizen en de Vrijwilligerscentrale Huizen, gestart met het project Jeugd Veilig Actief. Wethouder Jeugd en Sport, Marianne Verhage, vindt het heel belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving opgroeien. Het JVA project is er op gericht dat sociale veiligheid bij de organisaties en verenigingen op de agenda komt te staan. Organisaties, die de veiligheid goed organiseren en communiceren zijn minder kwetsbaar voor ongewenst gedrag, maar ook voor pesten en discriminatie.
Afspraken en regels
Het project heeft als doel dat alle maatschappelijke jeugdorganisaties in Huizen zich een sociaal veilige organisatie kunnen noemen. De maatschappelijke organisaties commiteren zich aan de gemaakte afspraken binnen het beleid voor een veilige- en actieve omgeving voor de jeugd: het aanstellen van een vertrouwenspersoon, omgangsregels, een bindende gedragscode voor vrijwilligers, afspraken over informatie voor en naar ouders en een open cultuur, waarin zaken bespreekbaar zijn.
Voorwaarden
Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor de uitvoering en kunnen zich kwalificeren door te voldoen aan de volgende 5 voorwaarden:
- Het hebben van een vertrouwenscontactpersoon (in- of extern), die bekend is bij ouders en kader
- Aanvraag (gratis) Verklaring omtrent Gedrag (VOG) voor alle vrijwilligers, die werken met jeugd (<18 jaar)
- Het hebben van omgangsregels voor iedereen en gedragsregels/codes voor vrijwilligers
- en werkwijze hebben hoe om te gaan met meldingen/ongewenst gedrag en deze informatie delen met ouders en andere betrokkenen via de eigen communicatiekanalen
- Dit onderwerp minimaal 1x per jaar bespreken binnen het bestuur, met leden, vrijwilligers en zeker met nieuwe vrijwilligers