Status trainingen in corona-tijd (update 1 juni)

Update 1 juni: Vanaf 1 juni 2020 12.00 uur hoeven jongeren van 13 tot en met 18 jaar tijdens de korfbaltraining buiten geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit gold al voor de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar. Bij andere activiteiten houden jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel 1,5 meter afstand. Het KVH-protocol (zie hieronder) is aangepast aan deze regel.

Lees hieronder (via Lees meer) alle updates, met meer informatie over alle protocollen die gelden bij de KV Huizen.

Update 15 mei: Na verdere versoepelingen mogen ook sporters van 19 jaar en ouder weer trainen. De gemeente heeft op 12 mei toestemming verleend om ook voor deze categorie de trainingen weer op te starten. Vanaf maandag 18 mei kan ook door deze groep weer worden getraind bij de KVH. De algemene richtlijnen én de richtlijnen voor de leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar, die beschreven zijn in het ‘KVH protocol verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd t/m 18 jaar)’ gelden ook voor de leeftijdscategorie 19 jaar en ouder.

Update 7 mei: Na de aankondiging van de versoepelde maatregelen per 29 april hebben het bestuur en de technische commissie hard gewerkt om het voor onze jeugd weer mogelijk te maken te trainen vanaf maandag 11 mei.
Daarbij moeten we ons houden aan allerlei protocollen, die soms op bepaalde punten van elkaar afwijken. Daarnaast heeft de gemeente Huizen de feitelijke regie en ook zij stellen op sommige punten afwijkende eisen. De belangrijkste daarvan is dat het ouders te allen tijde verboden is het sportcomplex te betreden. Uit alle protocollen is een zgn. KVH protocol samengesteld op basis waarvan we ook van de gemeente groen licht hebben gekregen aanstaande maandag van start te gaan.

Bijgevoegd bedoeld KVH protocol. Voor iedereen geldt, lees dit goed door en houd je er aan. Blijf thuis als je bv. verkouden of kortademig bent, houd waar nodig 1,5 meter afstand en was met regelmaat je handen minimaal 20 seconden. Hoewel het protocol overzichtelijk per ‘doelgroep' is ingedeeld, is het belangrijk toch het hele protocol goed door te lezen. Daarnaast blijven ook alle RIVM hygiëne aanbevelingen en eisen van kracht.

Bekijk via Facebook een instructiefilmpje over de maatregelen die we hebben genomen op de vereniging.

Bijgevoegd ook het trainingsschema (zie onderaan dit nieuwsbericht), waarbij om daar waar nodig de afstand te kunnen bewaren en te kunnen voldoen aan een maximaal aantal spelers per veld, zal worden getraind op zowel het kunstgras als het natuurgras.

De komende dagen wordt nog hard gewerkt om een goede invulling te geven aan de inrichting van het sportcomplex. Denk daarbij aan de plaatsen voor desinfectiemiddelen, looprichtingen en gescheiden fietsenstallingen.

Gisteren heeft het kabinet een verdergaande verruiming van de sport aangekondigd voor spelers van 19 jaar en ouder. Natuurlijk zijn wij daar ook blij mee, maar het is nog niet helemaal duidelijk wat wel en niet mag. Daarover zijn we al in gesprek met de gemeente en hopen komend weekend duidelijkheid te krijgen. Dat betekent sowieso niet dat die groep ook vanaf 11 mei al kan trainen. We houden jullie op de hoogte.
Ook is aangekondigd dat onder voorbehoud vanaf 1 september competities opgestart kunnen worden. Zoals het er nu uitziet zonder publiek, maar ook dat is nog niet helemaal duidelijk. Wanneer er meer nieuws is, laten we dat natuurlijk ook snel weten.

Het bestuur en de technische commissie wensen alle jeugdleden ontzettend veel plezier bij de trainingen in de weken tot de zomervakantie. Maar let op: houd je aan alle regels, doe het samen en blijf gezond.
Voor vragen mail of bel met de corona coordinator Theo Vijfhuize, E voorzitter@kvhuizen.nl, T 06-43232010.

Het KVH protocol staat hier.

Download hier het trainingsschema (pdf) of bekijk het hieronder.