Sportkrant Huizen

Afgelopen week is de SPH Sportkrant (lees de krant hier) gepubliceerd, waarin de meeste sportverenigingen zijn opgenomen. Dit is een co-productie van het Nieuwsblad voor Huizen en het Sport Platform Huizen.
Een sportkrant waar de clubs en adverteerders, die de sport een warm hart toedragen, samen komen en de lokale sport versterken.
Een boost voor de sport, zo vlak voor de Sportweek! Bekijk hier de activiteiten van de KVH in de Sportmaand.

Grote Clubactie: we zijn begonnen!

Gisteren is de Grote Clubactie van start gegaan. Dit jaar voor de KVH extra belangrijk. Niet alleen omdat we door de Corona periode veel opbrengsten mislopen, maar ook omdat we in 2021 ons 75-jarig jubileum vieren. Dat is dit jaar dan ook het doel van de opbrengst. We gaan voor de 1000 loten. Inmiddels zijn er al zo’n 150 loten verkocht, dus we gaan de goede kant op!

Nieuw dit jaar is dat op de boekjes een persoonlijke QR code zit. Door die te scannen met de camera van je telefoon, kom je op een persoonlijke verkooppagina, waar de koper eenvoudig loten online kan kopen. Deze link is ook met een druk op de knop te verspreiden via Whatsapp (handig voor in de familie groepsapp), E-mail, Facebook, enz. Dus supermakkelijk en Corona proof.

Iedereen die 5 of meer loten verkoopt ontvangt van ons als dank een leuke of lekkere beloning en het team dat de meeste lootjes weet te verkopen wordt getrakteerd op een teamuitje. Vragen op tips? Neem dan contact op met Mike Keijer. Hieronder de link naar de verkoopsite.

September: Nationale Sportweek bij de KVH

Het is alweer september en dat betekent dat de Nationale Sportweek weer op het programma staat, deze keer van 18 t/m 27 september. Ook de KVH doet uiteraard mee aan deze sportieve traditie, de volgende activiteiten staan op het programma:

Vrijdag 18 september: Korfbal Clinic groep 4 en 5 De Parel – 10:45 tot 12:45 uur
Om alle kinderen van groep 4 en 5 van De Parel een onvergetelijke korfbaldag te bezorgen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die deze vrijdagochtend- en middag willen helpen. Alle hulp is welkom en uiteraard kan het ingezet worden als uren voor je maatschappelijke stage. Interesse? Laat het weten aan Jelmer Rebel.

Maandag 21 september: Open Training - 18:00 tot 19:00 uur
Op maandag 21 september organiseert de KVH een Open Training. Aan deze training mag iedereen uit de F t/m D leeftijd meedoen (6 t/m 12 jaar). Neem dus vooral je vriendjes, vriendinnetjes, buren, neefjes en nichtjes mee naar de club en kom gezellig trainen!

We beginnen de avond met een gezamenlijke warming-up en daarna gaat elke categorie zelf trainen. De avond sluiten we af met drinken en wat lekkers. We kijken uit naar de opkomst!

Extra activiteit herfstvakantie: donderdag 15 oktober – Sportmiddag De Meent

Op donderdag 15 oktober tussen 13:00 en 15:00 uur organiseren de buurtsportcoaches en Sportief Huizen een sportieve middag in Sportcentrum De Meent. Het doel: veel plezier en kinderen in beweging. Natuurlijk is ook de KVH aanwezig bij deze middag in de herfstvakantie! Voor deze activiteit zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hier willen helpen. Interesse? Laat het weten aan Jelmer Rebel.

Verenigingsbericht corona

Wat ons opviel

Na een korte zomervakantie is begin augustus het nieuwe seizoen 2020/2021 begonnen.
Afgelopen zaterdag waren de eerste echte (oefen)wedstrijden een feit.
Dat was ook een mooi leermoment of we op een goeie manier met de beperkingen rondom corona omgaan.
Conclusie? Het ging best goed, maar er is ook nog genoeg te verbeteren!

Met name het 1,5 meter afstand houden lijkt een groot probleem te zijn. De RIVM regel is simpel, HOUD 1,5 meter AFSTAND!
Er zijn maar een paar uitzonderingen:

• personen die een gezamenlijk huishouden vormen onderling
  • kinderen tot en met 12 jaar onderling en ook tot leden van andere leeftijdsgroepen
  • personen tot en met 17 jaar alleen onderling
  • personen met een handicap tot hun begeleiders, voor zover zij zich niet met inachtneming van een afstand van 1,5 meter jegens hun begeleiders kunnen ophouden.

En ... alleen tijdens de sport als het niet in acht nemen van een onderlinge afstand van 1,5 meter de sportbeoefening in de weg staat.
Dat betekent dat als je niet sport, maar reserve zit, langs de lijn of in de dugout, er wel 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Ook overal buiten het veld op bv. de looppaden en de vrije ruimte, in de kantine en op het (groen afgetekende) terras moet 1,5 meter afstand gehouden worden.

Laten we er samen voor zorgen dat we ook samen kunnen blijven korfballen. Gebruik je gezond verstand en houd je aan de regels.

Veldprogramma bekend

Het KNKV heeft het veldprogramma gepubliceerd. Je kan het programma voor KV Huizen hier vinden. Op de teampagina's staat het programma per team.

BELANGRIJK: aanvulling op KVH protocol

De openstelling van sportkantines is gekoppeld aan de horecaprotocollen. Per 10-8 is in de horeca onderzoek naar gezondheid en contactgegevens verplicht. Afgelopen week werd bekend dat die verplichting dus ook geldt voor sportkantines.

Hoe doen we dat bij de KVH?
Bij de ingang van de kantine en op een statafel direct in de kantine ligt een vragenformulier over de gezondheid. Als een vraag met ‘Ja' moet worden beantwoord, is toegang tot de kantine en terras niet toegestaan. Op de statafel liggen ook formulieren waarop contactgegevens moeten worden ingevuld voor evt. bron- en contactonderzoek.
Gebruik gezond verstand, houd je aan de regels en blijf gezond, zodat we samen kunnen blijven sporten.

Bekijk een voorbeeld van het formulier gezondheidscheck en het formulier contactgegevens.