SponsorKliks, gratis sponsoren! 
Bekijk hier het KVH protocol verantwoord sporten (Corona-regels)

Adres en contact

Kantine (veld en sporthal De Meent)
Bovenweg 5

1276 XZ Huizen
Telefoon : 035-5265876

Secretariaat:
secretariaat@kvhuizen.nl
Telefoon: 035-5446035
Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaatjeugd@kvhuizen.nl
wedstrijdsecretariaatsenioren@kvhuizen.nl

Programma

Uitslagen

Kalender

Op deze pagina vindt u het nieuwsarchief van de Korfbalvereniging Huizen

Nieuwsarchief 2006

Nieuwsarchief 2006 (t/m juni 2006)
25/06/2006KV Huizen 60 jaar!
's Zaterdag 24 juni 2006 was de KV Huizen jarig. Precies 60 jaar geleden werd de vereniging opgericht in Huizen. Op een zonnige zaterdag werd dit jubileum groots gevierd in de kantine. En dit jubileum viel samen met de opening van de uitbreiding van deze kantine. Een dubbel feest dus voor de korfbalvereniging.

De dag begon met een enge griezelkermis voor jeugdleden van de vereniging. Daarna werd de nieuwbouw van de kantine officieel geopend. Wegens de grote groei van de vereniging sinds de verhuizing naar De Meent 6 jaar geleden. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de kantine aan de kant van de Bovenweg uit te breiden met enkele meters. Hierdoor voldoet de kantine weer aan de eisen van de KV Huizen.
Na de opening was er een receptie waar ook vele oud-leden langs kwamen. Na een Barbecue, die wegens het goede weer zeer geslaagd was, was er tijd voor een groot feest.
In sporthal de Meent speelde de Candelight Allround Showband het dak van de sporthal en was het nog tot laat in de nacht gezellig.


22/05/2006Pupillenspektakel 2006 een groot succes
Net als de vorige 3 jaren, werd er dit jaar weer het jaarlijkse spellenmiddag georganiseerd voor de groepen 2 t/m 4, maar nu met de naam pupillenspektakel i.p.v. welpenspelmiddag. Ongeveer 170 kinderen verdeeld over 33 teams probeerde deze middag zo snel mogelijk een hindernisbaan af te leggen, clownskoppen om te gooien, een partijtje te korfballen, doelpunten scoren op een korf en flessen om te kegelen. Verder konden ze worden geschminkt en waren er pannenkoeken. In de tussentijd liep Bunny het konijn en Porky het varken rond, waarmee de teams ook nog op de foto mochten. Tussen door moesten ze ook nog een puzzel oplossen. Uit de goede inzendingen werden er uit elke groep 1 winnaar getrokken, die een lekkere prijs kreeg uitgereikt.

Aan het einde van de middag was er nog 1 spel waar iedereen tegelijk aan mee deed. De grote ballonnentrapwedstrijd. Iedereen had een ballon om zijn enkel en moest proberen om de ballon van de andere kapot te trappen. De laatste 2 die overbleven met hun ballon om hun enkel kregen een leuk prijsje.

Na dit spel was het tijd voor de prijsuitreiking gedaan door Porky en Bunny. Tijdens deze uitreiking was er nog een verrassing. Een kaartje van de ballonnenwedstrijd van vorig was 1 jaar later nog binnen gekomen en bleek het verst te zijn gekomen van allemaal. Het meisje van wie de ballon was kreeg hiervoor een mooie beker. Na de prijsuitreiking ging iedereen weer naar huis.

De schoolkorfbalcommissie kijkt terug op een zeer geslaagde dag en wil graag iedereen bedanken die aan dit evenement heeft meegeholpen.

De foto's van deze dag staan nu hier.

De SKC


21/05/2006Huizen E2 behaalt ook het derde kampioenschap van het seizoen!
Ondanks dat de wedstrijd tegen De Corvers door zeer slechte weersomstandigheden niet kon doorgaan, was het toch feest bij Huizen E2 op 20 mei. Het kampioenschap was namelijk al zeker en dus was het niet meer belangrijk dat de wedstrijd werd gespeeld.
Huizen E2 behaalde zo het derde kampioenschap van het seizoen. Weliswaar in verschillende samenstellingen, maar toch een unieke prestaties van het team en hun coaches. Hieronder nog een foto van het kampioensteam

 

Het kampioensteam
Staand van links naar rechts: Katinka, Iris, Rosanne en Lisanne, liggend de coaches Rick en Chris
Tessa ontbreekt op de foto

2105/2006Kampioenschap toch binnen voor Huizen D2
Nadat het vorige week thuis tegen De Corvers nog mis ging, behaalde Huizen D2 zaterdag 20 mei alsnog het kampioenschap door in een spannende wedstrijd concurrent Synergo D2 te verslaan. Door deze 0-2 overwinning is Huizen D2 kampioen in de derde klasse D-jeugd. Een fantastisch resultaat voor het team.

Nadat Huizen D2 de eerste helft veld en de zaal (in een klasse hoger) niet echt succesvol was geweest, bleek het team de tweede helft veld toch wel te kunnen korfballen. Nadat de eerste vier wedstrijden allemaal in knappe overwinningen waren geëindigd kon het kampioenschap dus al in de vijfde wedstrijd worden binnengehaald. Dat het vorige week fout ging, lag meer aan de zenuwen (alle kansen werden gemist) dan aan het korfbal. En 20 mei bewezen ze dus dat ze toch de terechte kampioen zijn geworden!
In de kampioenswedstrijd kwam Huizen al in de eerste helft op een 0-2 voorsprong (doelpunten Lesley-Ann en Carmelita). Bovendien werden er nog twee strafworpen gemist. Met rust leek het al niet meer mis te kunnen gaan. Maar omdat Synergo nog niet wilde opgeven deden ze er alles aan om toch nog te winnen. Het resulteerde wel in kansen (waaronder drie strafworpen), maar scoren lukte ze niet. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kwam Huizen niet meer in gevaar, waardoor het kampioenschap kunnen worden gevierd.

Hieronder nog enkele foto's van het kampioensteam en de activiteiten om de wedstrijd heen!

 

Het kampioensteam
Het kampioensteam met bovenste rij van links naar rechts: Lesley-Ann, Eline, Jeanine, Carmelita, Mike, Jasper en Jochem
Gehurkt van links naar rechts: Trainer Riet, Demi, Ariënne, trainer/coach Erik en Laurens
Trainer coach Renske ontbreekt op de foto!

douchen
Met zijn allen onder de douche...


30/04/2006Huizen D1 wordt kampioen in de eerste klasse!
Eindelijk was het dan zo ver. Na zowel op het veld als in de zaal tweede geworden te zijn, kon Huizen D1 nu zelf kampioen worden in de eerste klasse.

Er waren maar liefst 100 toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen en de wedstrijd kon gespeeld worden in een heerlijk zonnetje. De tegenstander was Tweemaal Zes D1 uit Maartensdijk, een ploeg die het ons nog wel eens lastig zou kunnen maken. Dit bleek ook zeker de eerste helft, want de ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Doordat Huizen echter iets beter omging met de kansen (TZ miste bijvoorbeeld maar liefst 3 strafworpen in de wedstrijd) werd een ruststand bereikt van 3-0 door doelpunten van Megan, Niels (afstandschot van de zijlijn!) en Nathan in de laatste seconde. Na de rust kwam er een heel ander Huizen de kleedkamers uit, alsof de spanning er helemaal af was. Floris scoorde 3 keer achter elkaar binnen 5 minuten. Nadat TZ hun eerste doelpunt scoorde (6-1) maakte alweer Floris een fraaie wegtrekbal en scoorden Linde en Niels met een afstandschot. Hierdoor stond het maar liefst 9-1! De aandacht verslapte door deze stand een beetje, waardoor TZ er nog drie kon scoren. Zo werd een prachtige eindstand bereikt van 9-4 en kon er flink feest gevierd worden. Zo ontving iedereen de nodige zakken snoep en bleef het nog lang onrustig en nat in de kleedkamers......

Het kampioenschap in de eerste klasse is een unicum voor de KV Huizen. Het is voor de eerste keer dat een team kampioen wordt in een eerste klasse.

Hieronder nog enkele foto's van de kampioenswedstrijd en de activiteiten om de wedstrijd heen!

 

De uitreiking van het eerste snoep
De uitreiking van het eerste snoep namens de TC, maar er zou meer snoep volgen...

Het kampioensteam
Het kampioensteam met bovenste rij van links naar rechts: Tamara, Anouk, Maxime, Linde, Lisanne, Mike en Megan
Onderste rij van links naar rechts: Nathan, Floris, Sebastiaan, Albert en Niels

douchen
Met zijn allen onder de douche...


02/04/2006Tessa Van As wint Playbackshow 2006
Zaterdag 1 april wat het (geen grapje) weer tijd voor de jaarlijkse playbackshow bij de KV Huizen. Maar liefst twaalf acts stonden er dit jaar op het programma, inclusief grote sterren als Jim, Jan Smit, Kabouter Plop en Normaal. En net als de voorgaande jaren was het niveau weer erg hoog. De -soms wat strenge, maar rechtvaardige- jury had een erg moeilijke avond. De winaar kiezen was niet makkelijk. En de grote winnaar was dan ook het publiek dat kon genieten van de show.
Ook de presentatie door Harry (Hendrik Jongerden) en de pauzeacts van Henkie (Wim Van As) waren van een hoog niveau, zodat er in ieder geval teruggekeken kan worden op een geslaagde avond. En wie won er uiteindelijk....?

Het lukte de jury toch om een top-drie samen te stellen, maar eerst werd de jongste deelnemer Matthijs v/d Burgh (als Bobby) in het zonnetje gezet. Hij kreeg de aanmoedigingsprijs van de jury. daarna was het tijd voor de prijswinnaars. Op de derde plaats eindigde Lindsey Rijnsent met haar imitatie van Tineke Schouten. Tweede werd Anneloes v/d Kogel met Kinderen voor Kinderen en de eerste plaats was voor Tessa Van As. Zij deed Ria Valk met 'worstjes op mijn borstjes' voortreffelijk na en werd door de jury tot de terechte winnares uitgeroepen.
Maar zoals al gezegd kon iedereen tevreden naar huis na een zeer leuke en gezellige avond bij de KV Huizen. En volgend jaar is er voor iedereen weer een kans om mee te doen.

En hier volgt het officiële verslag:

Na heel veel weken oefenen was het dan eindelijk zover, de jaarlijkse playbackshow voor de jeugd. Dit jaar was het de 9e keer dat de playbackshow werd gedaan.
En ook dit jaar was het weer een groot succes. Hendrik Jongerden kondigde alle artiesten aan alsof hij het al jaren deed. Er waren veel artiesten, zoals onder andere Normaal, Jan Smit en Jim.
Het was ook de bedoeling om voor de senioren een playbackshow te organiseren, maar helaas had alleen Wim Van As zich opgegeven. Hij bracht wel twee leuke liedjes van Henkie ten gehore. Eentje over een lief konijntje en vooral de tweede over de velgen, van de wielen van de fiets van de piet van pa was een groot succes. Voor zijn inzet kreeg hij een kleinigheidje en een herinnering.

De jury, Richard de Gooijer, Wim Rijnsent en Sjaak van der Burgh, hadden een zware taak. Van alle geweldige optredens moesten zij de beste drie uitkiezen. Na een lang overleg waren zij er dan toch uit. Voor het eerst dit jaar werd er een aanmoedigingsprijs uitgedeeld. Deze prijs ging naar Matthijs van der Burgh, onze jongste deelnemer, die Bobbie nadeed.
De 3e prijs was voor Anneloes van der Kogel met een liedje van Kinderen voor Kinderen. Lindsey Rijnsent deed Tineke Schouten na met het liedje Papegaai en won hiermee de 2e prijs. Het beste optreden van deze avond vond de jury het optreden van Tessa Van As. Zij deed het liedje De liefde van een man gaat door de maag van Ria Valk en won hiermee de 1e prijs. Ook mag zij een jaartje de wisselbeker thuis houden en deze natuurlijk volgend jaar komen verdedigen.

Alle andere artiesten kregen een leuke herinnering mee naar huis. We hopen iedereen (en liefst nog meer kinderen) volgend jaar weer terug te zien bij onze 10e jeugdplaybackshow!!

Kijk voor een fotoreportage van de playbackshow hier.

Tessa Van As als Ria Valk
Winnares Tessa Van As als Ria Valk

 


19/03/2006Wim Van As gekozen tot sportvrijwilliger van de gemeente Huizen
Tijdens het afscheid van burgemeester Verdier van Huizen werden dit jaar ook de sportverkiezingen 2005 gehouden. Voor de KV Huizen een spannend moment, omdat zowel Wim Van As (sportvrijwilliger) als het eerste seniorenteam (sportploeg) waren genomineerd. Rond 21.15 steeg de spanning in de feesttent op het Plein 2000 toen de scheidende burgemeester de winnaars bekend maakte. Na de sportvrouw (atlete Francien Vierkant), sportman (triatleet Frank Heldoorn) en aanstormend talent (wielrenner Jordy Beuker) was het de beurt aan de sportvrijwilliger.
Burgemeester Verdier meldde terecht dat elke vrijwilliger van groot belang is en dus werden beide genomineerden uitgeroepen tot winnaar. Naast KVH'er Wim Van As won dus ook Eimertje van Velzen van gymnastiekvereniging Turnlust. Over Wim wist dhr. Verdier te melden:"Afkomstig uit een echte korbalfamilie is Wim van As al jarenlang actief als vrijwilliger bij Korfbalvereniging Huizen als bestuurslid, wedstrijdsecretaris jeugd, organisatie en leiding jeugdkamp, trainer en begeleider schoolkorfbal. Hij is bij zijn club al verenigingsvrijwilliger 2005, nu ook voor Huizen??? Waarna de laatste vraag dus met een terecht JA werd beantwoord. Vanzelfsprekend is de gehele korfbalvereniging zeer trots op haar vrijwilliger Wim Van As.

Helaas kon de feestvreugde niet nog meer worden verhoogd. De senioren 1 van de KV Huizen viel net buiten de prijzen. Winterguard The Pride ging er met de Sportploeg van het Jaar 2005 van door. Maar een nominatie was op zich al een hele eer voor de korfballers. Uit het juryrapport werd het volgende gehaald: Door een met name door blessures noodgedwongen verjonging van de ploeg, is in 2005 een bijzondere prestatie geleverd door zowel op het veld als in de zaal kampioen te worden. Ook in een klasse hoger wordt goed meegedaan. Een mooie prestatie in korte tijd. En de spelers en speelsters bleven niet met lege handen achter. Een bos bloemen en glazen trofee konden als herinnering mee naar huis.

Hieronder nog foto's van de verkiezing. op http://pspotterinfo.web-log.nl/  kun je nog veel meer foto's bekijken rond het afscheid van burgemeester Verdier, waaronder foto's van de sportverkiezingen. Ook foto's van Huizen 1!

 

Vrijwilliger van het jaar 2005!!!
Eimertje van Velzen en Wim van As feliciteren elkaar met de behaalde verkiezing tot vrijwiilger van de gemeente Huizen!
Foto van en veel dank aan http://pspotterinfo.web-log.nl/

Vrijwilliger van het jaar 2005!!!
Toespraak van scheidend burgemeester Verdier

Vrijwilliger van het jaar 2005!!!
Wim met zijn trouwe supporter! er!


11/03/2006Edwin van der Kolk volgend seizoen hoofdtrainer Huizen
Na gesprekken met enkele kandidaten hebben wij afgelopen zaterdag overeenstemming bereikt met Edwin vd Kolk als trainer voor het volgend seizoen.
Edwin heeft zijn jarenlange korfbalervaring opgedaan bij o.a. DOC en zal volgend seizoen de trainingen van de selectie en de coaching van Senioren 1 gaan verzorgen.
Wij denken in Edwin een goede opvolger voor Pauline te hebben gevonden en wensen hem veel succes.

Bestuur KV Huizen


05/03/2006En ook Huizen BM3 voor de tweede keer kampioen dit seizoen!!!
Ook voor Huizen BM3 stond zaterdag 4 maart het kampioenschap in de zaal op het programma. Ondanks dat er een puntje werd verspeeld tegen Dindoa was Huizen BM3 met afstand de sterkste ploeg in de poule. De meiden werden zo -net als de E1 en E2- voor de tweede keer dit seizoen kampioen. De tweede helft van het veld mag in een hogere klasse geprobeerd worden een derde kampioenschap binnen te halen, maar eerst is het tijd voor feest! Een prima prestatie van de meiden van de BM3 en hun coaches Eduard en Wim!

Hieronder nog een aantal foto's van het kampioensteam:

 

Vooraf...spanning
Voor de wedstrijd was het niet al te serieus (of was het spanning?)ng?)

KAMPIOENEN!
Maar na de wedstrijd kon er gefeest worden. Vlnr: Paula, Larissa, Karin, Astrid, Johanna, Sabrina, Marjolijn en Marlies. Gerhurkt de coaches Wim en Eduard

De coaches
De succesvolle en trotse coaches Wim en Eduard


05/03/2006Huizen E2 behaalt zaalkampioenschap!
Zaterdag 4 maart heeft ook Huizen E2 het verdiende zaalkampioenschap binnengehaald. Een verdiende overwinning op Antilopen E2 zorgde er voor dat de E2 zich kampioen in de tweede klasse voor E-viertallen mag noemen. Na het veldkampioenschap was dit al het tweede kampioenschap van de E2 dit seizoen.

Na de 6-5 overwinning kregen de speelsters en spelers van het team een zak snoep en een kampioenscertificaat van Riet. Na een overwinningsdrankje in de kantine kon er daarna lekker worden gedoucht en natuurlijk ontsnapten de trainers Rick en Chris niet aan een nat pak!

Hieronder nog een aantal foto's van het kampioensteam:

 

Vooraf...spanning
Wat gespannen kopjes voorafgaand aan de wedstrijdjd

Oorkondes
Uitreiking van de oorkondes

Het kampioensteam
Het kampioensteam: vlnr: Suzanne, Jelmer, Tessa, Dicky, Iris en Jordy, liggende de coaches Rick en Chris Onder de douche!
Onder de douche


19/02/2006Huizen E1 behaalt zeer verdiend zaalkampioenschap binnen
Zaterdag 18 februari vierde Huizen E1 het verdiende kampioenschap. Eigenlijk was de ploeg de week daarvoor al kampioen geworden, maar een feestje bij een thuiswedstrijd is altijd leuker. Huizen trad aan tegen TZ E2 en won met 10 tegen 0.
Na het eindsignaal was het tijd voor de huldiging. Na een korte toespraak door Erik, kreeg iedereen een mooie oorkonde en een zak snoep. Gauw wat foto’s maken en daarna naar de kantine om wat te drinken. Nadat het drinken op was, was het tijd voor de natte ceremonie, met z’n allen onder de douche met kleren en al.

Huizen E1 werd verdiend kampioen in de tweede klasse voor E-viertallen. Op het veld zullen ze nog meer hun best moeten gaan doen, want dan gaan ze naar de eerste klasse. Bovendien zullen ze dan met achttallen gaan spelen.
Maar eerst maar genieten van het verdiende kampioenschap!!!

Hieronder nog een aantal foto's van het kampioensteam:

 

Het kampioensteam
Het kampioensteam met vlnr Elisa, Thomas, Davey, Emma, Rosanne en Henrike met daarachter coach Remco Veenendaal

De Huldiging
De huldiging

Juichen!!!
En Juichen maar!!!!!


02/01/2006Wim Van As gekozen tot vrijwilliger van 2005!
Op de nieuwjaarsborrel van 2 januari 2006 is Wim Van As gekozen tot de vrijwilliger van 2005. In een spannende strijd met de andere genomineerden Jaap van Ginkel en Dirk Griffioen trok Wim aan het langste eind. In zijn 'nieuwjaarsspeech' noemde voorzitter Theo Vijfhuize Wim Van As een duizendpoot die van alles voor de vereniging doet, waaronder kamp, activiteiten, bestuur, oliebollen en wedstrijdsecretariaat. Al met al een zeer verdiende winnaar.

Tijdens de genoemde speech kijk de voorzitter verder terug op het succesvolle jaar 2005, waarin hij met name op drie zaken trots terug kijkt. Ten eerste het binnenhalen van het 250e lid van de vereniging wat aangeeft dat de KV Huizen flink groeit. Ten tweede de promotie van het eerste (zaal en veld) en het tweede (veld) selectieteam naar de derde klasse wat ook de sportieve groei aangeeft. Het derde succesvolle punt in 2005 was de opening van en de procedure naar ons nieuwe kunstgrasveld. Een voorwaarde om als vereniging verder te groeien.

Tenslotte had de voorzitter ook nog een kleine zorg voor 2006. De snelle groei heeft namelijk als keerzijde dat het kader van de vereniging steeds meer onder druk komt te staan. Hieraan zal de vereniging in 2006 hard gaan werken.

Naast de vrijwilliger van het jaar-verkiezing en de nieuwjaarsspeech was de borrel vooral gezellig en natuurlijk de gelegenheid om elkaar een zeer geukkig 2006 te wensen!

spankbang.cc