Adres en contact

Kantine (veld en sporthal De Meent)
Bovenweg 5

1276 XZ Huizen
Telefoon : 035-5265876

Secretariaat:
secretariaat@kvhuizen.nl
Telefoon: 06-45554897
Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaatjeugd@kvhuizen.nl
wedstrijdsecretariaatsenioren@kvhuizen.nl

Programma

Uitslagen

Kalender

Op deze pagina vindt u het nieuwsarchief van de Korfbalvereniging Huizen

Nieuwsarchief 2005

Nieuwsarchief 2005
09/12/2005Huizen D1 gooit dubbeltjespot halfleeg
Afgelopen donderdag 8 december stond er voor Huizen D1 een alternatieve training op het programma. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de inmiddels uitpuilende dubbeltjespot. Dit team presteert namelijk zo goed tijdens de wedstrijden dat er elke week een behoorlijk bedrag door de ouders in de pot gestort moet worden (per gescoord doelpunt €0,10, inclusief doelpunten van de tegenstander).

Er werd hard getraind op het richtingsgevoel, balbehandeling en de buik- en kaakspieren. Al snel bleek dat dit best in orde is. Het werd een spannend gevecht tussen de jongens en de meiden. Waarbij de jongens het eerste deel wonnen (bowlen) en de meiden het tweede deel (eten/drinken/kletsen/lachen). Na afloop kon er nog even afgekoeld worden. En sommigen vonden een ijsje met mayonaise erg lekker (hè Sebastiaan!!!!).

Al met al een leuke avond zo midden in het seizoen!!!!!

En nu maar afwachten hoeveel er nog gescoord wordt de rest van het seizoen voor het afsluitende uitje!!!!!!!

En hieronder nog enkele foto's:

Uitje D1

Uitje D1

Uitje D1

Uitje D1


26/11/2005Laatste seizoen Pauline de Vries bij KV Huizen
KV Huizen en trainer/coach Pauline de Vries hebben in onderling overleg besloten om de samenwerking aan het eind van dit seizoen te beindigen. Pauline is momenteel bezig met haar 3e jaar bij KV Huizen. Beide partijen zijn van mening dat het na het 3e jaar tijd wordt voor vernieuwing. KVHuizen zal voor het volgende seizoen op zoek gaan naar een ambitieuze opvolger.

07/11/2005MIA sterkste op Goois Zaalkampioenschap 2005
In sporthal De Meent in Huizen organiseerde KV Huizen afgelopen zaterdag (5 november) voor de veertiende keer het Goois Zaalkampioenschap. In twee poules streden zes ploegen voor de titel Goois Zaalkampioen 2005. Huizen, DOC en Hebbes ontmoetten elkaar in poule 1. In poule twee ging het tussen De Corvers, MIA en titelverdediger Altius.

In een goedgevulde sporthal was Hebbes in poule 1 de sterkste door beide wedstrijden te winnen. Vooral de 9-8 overwinning op DOC was zwaar bevochten. Thuisploeg Huizen verloor beide duels, terwijl DOC tweede werd door wel te winnen van Huizen (10-7).
In de tweede poule bleek MIA te domineren. Zowel De Corvers als Altius werden relatief eenvoudig aan de kant gezet. De Corvers werd tweede in deze poule door Altius te verslaan.

Huizen en de onttroonde titelhouder Altius speelden dus om plek vijf. De twee gelijkwaardige ploegen hielden elkaar lang in evenwicht met Huizen als de ploeg die meestal net de beste kant van de score had. Maar pas in de slotfase wist Huizen door de winnende treffer (9-8) de vijfde plaats veilig te stellen.
In de strijd om de derde plek tussen DOC en De Corvers legden beide ploegen een spannende wedstrijd op de mat. Na 25 minuten stond er dan ook een gelijke stand op het scorebord. Waardoor een 'golden goal' van De Corvers er voor zorgden dat de Hilversummers de derde plaats voor zich opeisden.

In de finale hield Hebbes uit Utrecht lang stand tegen het Amersfoortse MIA. Tot 8-8 bleef de ploeg goed bij, maar het betere MIA had uiteindelijk toch de langste adem. In de slotfase wisten de Amersfoorters toch nog ruim met 15-9 te winnen.

Bij de feestelijke afsluiting werden speler en speelster van het toernooi bekend gemaakt. De eer viel ten deel aan Gerdien Blok (MIA) en Stijn Boode (Hebbes). Het was de eerste keer dat MIA het toernooi wist te winnen.
Na afloop vond in de kantine nog het gezellige Prout to be Foud-feest plaats.

Kijk hier voor de foto's van het prout-to-be-foud-feest!


27/10/2005Bloembollenactie brengt €900,- voor de KV Huizen op!
Het totaal bedrag wat is opgehaald is €3609,00 daarvan blijft ruim €900,00 over voor de vereniging. We denken dat dit een mooi resultaat is.
We willen jullie dan ook allemaal hartelijk danken voor jullie medewerking.

De volgende personen zijn in de prijzen gevallen en hebben behoorlijk wat opgehaald.

 

 1. Tessa Van As € 527,00
 2. Lindsey Rijnsent € 236,00
 3. Sebastiaan van Duijn € 180,00
 4. Steven van der Burgh € 175,00
En op de onderstaande foto, de beste bloembollenverkopers van de vereniging
De winnaars van de bloembollenactie 2005
Van links naar rechts: Steven, Sebastiaan, Tessa en Lindsey

16/10/2005Succesvolle dag bij Huizer Korfbalvereniging!!!
Nadat vorige week al de meiden van de B3 kampioen werden, werd zaterdag 15 oktober een zeer succesvolle dag voor de jeugdteams van de KV Huizen. Maar liefst vier teams werden deze dag kampioen in de eerste helft van de veldcompetitie. De succesvolle teams zijn Huizen B2, Huizen E1, Huizen E2 en Huizen E3. Vanzelfsprekend is dit succes een geweldig resultaat voor de KV Huizen.

Huizen B2 werd kampioen in de vierde klasse B-jeugd. De ploeg liet slechts twee puntjes liggen op weg naar het kampioenschap. Twee gelijkspelen zorgden ervoor dat het team alleen en ongeslagen kampioen werden. Een hele prestatie voor het team dat vorig jaar slechts drie punten wist te halen. Hieronder een verlsag van de kampioenswedstrijd.

Via een toeristische route zijn we uiteindelijk in Hilversum aangekomen waar we tegen Corvers B1 mochten spelen. Eenmaal begonnen moesten we erg inkomen en gingen met het lage tempo van de tegenstanders mee.Door een afstandsschot van een heer van de Corvers kwamen we 1-0 achter en niet veel later scoorde diezelfde heer een doorloopbal(2-0). Wisselen.
Aangezien wij beter spelen onder druk kregen we nog een doelpunt om onze oren en wel een afstandsschot van een heer van Corvers. Dit was de aanleiding om beter te gaan spelen en het baltempo op te voeren.
Amadessa scoorde met een doorloopbal de 3-1. Wisselen. Heintjeerd was ook zijn beroemde wegtrekballetjes niet vergeten en scoorde de 3-2,paul op zijn beurt maakte de gelijkmaker 3-3.
Rust. Even de tactiek weer doorgenomen en wat overheerlijke limonade gedronken en we konden er weer fris een fruitig tegenaan.
Na veel kansen over en weer scoorde een dame van de corvers de 4-3. Laurette scoorde via een doorloopbal haar wekelijkse doelpunt en de stand was 4-4. Wisselen. Via een diepte bal scoorde paul de 4-5. Helaas kregen we een strafworp tegen en werd het 5-5. We kregen nog een kans op 5-6 maar jammer genoeg deze strafworp werd niet verzilverd. Eindstand :5-5

En op de onderstaande foto, het kampioensteam van de B2

het kampioensteam van Huizen B2
Voorste rij vlnr: Richard, Paul, Ilja, Teun en Hein-Tjeerd
Achterste rij vlnr: Coach Marleen, Laurette, Renske, begeleider Robbert, Marie-Louise en Amadessa

Huizen E1 ging voor de 2e keer proberen om kampioen te worden in de 2e klasse. Na een teleurstellend verlies vorige week tegen Woudenberg, konden ze alleen nog gelijk komen met Woudenberg. En een knappe 1-11 overwinning zorgde er dan ook voor dat Huizen dat gedeelde kampioenschap pakte. En een gedeeld kampioenschap is ook een kampioenschap en dus een verslag van deze kampioenswedstrijd:

Huizen begon de wedstrijd goed en kwam al snel op voorsprong. Het leek wel of we vleugels hadden deze wedstrijd, het ene doelpunt na het andere vloog door de korf van de tegenstander. De ruststand was 0-8 in ons voordeel en het kampioensschap kon ons eigenlijk al niet meer ontgaan. De tweede helft waren de vleugels weg. Doordat het in de 1e helft eigenlijk te gemakkelijk ging, werd er de 2e helft iets te slordig en te gehaast gespeeld. Hierdoor werd er duidelijk minder gescoord. De einduitslag was 1-11 en hierdoor zijn we samen met Woudenberg E1 kampioen in klasse E4-2B. Na de wedstrijd gauw in de auto op weg naar Huizen waar we onze verrassing zouden ontvangen en er tevens een foto werd gemaakt. Na een kleine toespraak van Erik werd er snoep uitgedeeld en kreeg iedereen een oorkonde. Nadat iedereen drinken had gekregen, was het tijd om naar huis te gaan. Hieronder een foto van het kampioensteam, de E1.

 

het kampioensteam van Huizen E1
Van links naar rechts: Thomas, Rosanne, coach Remco, Emma, Davey en Henrike

Ook Huizen E2 streed met Woudenberg om het kampioenschap in een andere poule van de tweede klasse E. De laatste speelronde zette beide kampioenskandidaten tegenover elkaar. In een erg leuke en spannende wedstrijd trok Huizen E2 met 6-3 aan het langste einde. Hierdoor won Huizen E2 ook de zesde wedstrijd van deze competitie en is de ploeg dus ongeslagen kampioen geworden. Een heel knappe prestatie van het team van Wim Van As. Na de wedstrijd brak dus ook voor dit team een feestje aan met snoep, certificaten en drinken. En hieronder de foto van de E2 als kampioenen.

 

het kampioensteam van Huizen E2
Achterste rij vlnr: Iris, Elisa en coach Wim
Voorste rij vlnr: Jelmer, Tessa en Suzanne

Huizen E3 tenslotte moets zaterdag hopen op een misstap van concurrent Tweemaal Zes. Toen nog voor aanvang van de wedstrijd van Huizen bleek dat TZ inderdaad had verloren van Hilversum, kon ook Huizen E3 gaan spelen om het kampioenschap. In de uitwedstrijd tegen De Corvers EM1 moest dan wel worden gewonnen. Dit bleek echter geen probleem voor de E3'ers. Na de wedstrijd stond een prachtige 0-4 stand op het scorebord. Huizen E3 behaalde hierdoor precies 1 punt meer dan TZ en werd zo kampioen in de derde klasse E-jeugd. Ook voor dit team natuurlijk een prachtig resultaat dat gevierd werd met snoep en certificaten. Hieronder de kampioensfoto van dit succesvolle team.

 

het kampioensteam van Huizen E3
Van links naar rechts: Daan, Lisanne, Katinka, coach Jacqueline, Rozemarijn, Dicky en Tom

 


16/10/2005Schoolkorfbaltoernooi 2005 groot succes

12 oktober was er weer het jaarlijks terugkerendes choolkorfbaltoernooi bij de korfbalvereniging Huizen. Dit jaar werd het toernooi voor het eerst gespeeld over 2 dagen. Bijna 360 kinderen uit de groepen 4 t/m 8 konden laten zien hoe goed ze konden korfballen. Om half 2 begonnen de eerste wedstrijden en om kwart over 5 waren de laatste wedstrijden klaar en was het voor groep 4 even wachten wie er dezelfde dag nog de finale en de wedstrijd om de 3e en 4e plaats zouden spelen. Voor groep 5 t/m 8 was ook spannend, want welke kinderen mochten er vrijdag terugkomen voor de kruisfinales en finales. Na een paar minuten waren de teams bekend en mochten de beide van der Brugghenschool teams van groep 4 tegen elkaar in de finale en de beide de Parel teams tegen elkaar voor de 3e en 4e plek. Na 2 spannende wedstrijden bleek de van der Brugghenschool team 1 het sterkst van allemaal en was de Parel team 2 de sterkste bij de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Wat dus de volgende winnaars opleverde

Groep 4

 1. v/d Brugghenschool team 1
 2. v/d Brugghenschool team 2
 3. PCB de Parel team 2
 4. PCB de Parel team 1

Op vrijdag 16:00 uur was het tijd voor de overgebleven 16 teams om uit te maken wie er het sterkste team zou zijn in hun eigen groep. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit het aantal gelijkspellen. Deze wedstrijden werden nog eens verlengd met 5 minuten, was er dan nog geen winnaar werden er de o zo spannende strafworpen genomen. Na de kruisfinales was het tijd voor de finales en de wedstrijden om de 3e en 4e plek. Zodra deze afgelopen was het tijd voor de uitreiking van de bekers, die traditioneel uitgereikt worden door onze voorzitter.

Winnaars zijn:

Groep 5                                                         Groep 6
1. PCB de Parel                                            1. kon. Beatrixschool team 1
2. v/d Brugghenschool                              2. kon. Beatrixschool team 2
3. kon. Beatrixschool                                 3. de Ark
4. Kamperfoelie                                           4. v/d Brugghenschool team 1

Groep 7                                                         Groep 8
1. De Ark                                                       1. v/d Brugghenschool team 2
2. Rehobothschool                                      2. Kamperfoelieschool
3. v/d Brugghenschool                              3. v/d Brugghenschool team 1
4. Eben Haëzerschool                                4. de Ark

 Alle teams gefeliciteerd met jullie prijzen en natuurlijk weer tot volgend jaar. Kijk hier voor de foto's van dit toernooi!

VIND JE KORFBAL OOK ZO’N TOFFE SPORT, KOM DAN MEE DOEN MET DE GRATIS TRAININGEN OP DE VOLGENDE MAANDAGEN: 17 OKTOBER, 24 OKTOBER en 31 OKTOBER. Deze trainingen vinden plaats van 18.00u tot 19.00u. 17 oktober is nog op het veld aan de Bovenweg 5. 24 oktober en 31 oktober gaan we sporthal de Meent in. (ingang kantine KV Huizen)
En wil je na deze trainingen lid worden van onze vereniging dan betaal je de rest van het seizoen maar 50 euro (opgeven voor 5 november 2005)!!!


09/10/2005Meiden Huizen B3 worden ongeslagen kampioen
Zaterdag 8 oktober kon KV Huizen de eerste kampioenen van het seizoen 2005/2006 bejubelen. De meiden van Huizen B3 werden door een 6-1 overwinning op Spirit B3 kampioen in de vijfde klasse B-jeugd. Hieronder het wedstrijdverslag.

Afgelopen zaterdag speelde het meidenteam BM3 van de korfbalvereniging Huizen haar kampioenswedstrijd tegen de nummer 2, Spirit BM3. De vorige wedstrijd was nog geëindigd in 6-5 voor Huizen, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Huizen kwam zeer goed uit de startblokken en stond binnen een kwartier met 2-0 voor door doelpunten van Larissa en Astrid. Met een fraai afstandschot zorgde Paula voor een ruststand van 3-0. Ook na de rust bleef Huizen goed en geconcentreerd doorgaan en creëerde veel kansen. Met een strafworp van Karin en een doorloopbal van Sabrina werd een tussenstand bereikt van 5-0. Spirit scoorde toch ook een keer, maar Marjolijn bepaalde met een mooi afstandschot de 6-1 eindstand en daarmee was het kampioenschap een feit. Als Huizen volgende week ook nog haar laatste wedstrijd wint, zijn ze zelfs ongeslagen kampioen!!!

De presetatie van dit leuke team is nog knapper, doordat het team nog(?) geen vaste coach heeft. Sjaak van der Burgh traint dit team nu tijdelijk. Terwijl verschillende coaches het team hebben begeleid op weg naar dit kampioenschap.
De vraag is nu natuurlijk waarom er niemand te vinden is die zo'n gezellig en succesvol team wil coachen. Dus wie zich geroepen voelt om een kampioensteam in de zaal te begeleiden in een hopelijk wederom succesvolle competitie kan zich opgeven bij de TC-jeugd.

En op de onderstaande foto, de feestvierende dames uit de B3

het kampioensteam van Huizen B3
Van links naar rechts: Karin, Johanna, Larissa, Paula, Marjolijn, Astrid, Marlies en Sabrina

28/08/2005Kunstgrasveld KV Huizen officieel geopend
Afgelopen zaterdag heeft de Korfbalvereniging Huizen haar kunstgrasveld officieel in gebruik genomen. Ter gelegenheid van de opening was een bijzondere korfbaldag georganiseerd met topkorfbal van finalisten uit de hoofd- en reservehoofdklasse van het Kampioenschap van Nederland 2005.

De officiële opening vond zaterdag om 11.45 uur plaats. In zijn toespraak feliciteerde wethouder Jaap Kos voorzitter Theo Vijfhuize met het resultaat van de nieuwe sportvelden. Hij memoreerde het belang van een professioneel sportcomplex en sprak de hoop uit dat de velden zullen bijdragen aan een verdere positieve ontwikkeling van de Korfbalvereniging. Nadat de wethouder het lint doorknipte, brachten de selectiespelers van het eerste en tweede team van de Huizer Korfbalvereniging confettikanonnen tot ontploffing.

Na de oefenwedstrijden die gespeeld werden door de teams van KV Huizen, betraden om 14.00 uur de eerste twee seniorenteams aan van Dalto/Human Network uit Driebergen en Blauw Wit Amsterdam, waarna aanwezigen konden genieten van dit topkorfbal uit de hoogste klassen van het Nederlandse korfbal.

Na afloop van de wedstrijden werden er nog een Barbeque, casino en feestavond gehouden in de kantine van de KV Huizen. Dit alles om het mooie kunstgrasveld te vieren. Een veld, waarvan Huizen zeer waarschijnlijk nog jaren plezier zal beleven.

Hieronder nog enkele foto's van de opening. Kijk ook hier voor een fotoreportage. Wie nog leuke foto's heeft kan deze doormailen naar webredactie@kvhuizen.nl.

 

Klaar voor de opening
Iedereen is klaar voor de officiele opening
Toespraak Jaap Kos
Wethouder Jaap Kos houdt zijn openingstoespraak
Het lint doorknippen
Het doorknippen van het lint, waardoor het veld officieel is geopend!
Het veld is officieel geopend
Na het afschieten van de confetti-kanonnen is het veld officieel geopend

04/07/2005Seizoen 2004/2005 afgesloten met geslaagde einddag
Ook het seizoen 2004/2005 zit er weer op. Dit succesvolle seizoen (met kampioenschappen voor onder meer Huizen 1 en 2) werd op zaterdag 2 juli afgesloten met een geslaagde einddag. Ondanks enkele spetters regen kan worden teruggekeken op een leuke en gezellige dag.

De dag begon 's ochtends met het zigzag-spel voor de jeugdleden. Vijf groepen kinderen probeerden in het oude dorp van Huizen verschillende opdrachten uit te voeren, zoals het ruilen van een ei voor een zo orgineel mogelijk voorwerp. Ook moetsen de groepen proberen om zo veel mogelijk mensen op een korf te laten schieten.
Het spel werd uiteindelijk gewonnen door de groep onder leiding van Sjaak en de heer v/d Kogel. Zij werden beloond met een heerlijke taart!

's Middags was het tijd voor het jaarlijkse schutterstoernooi in de verschillende categorieën. Ook dit jaar werd er weer fanatiek geschoten en uiteindelijk leverde dat de volgende winaars op:
W/F-jeugd:

 1. Janine Hogenbirk en Suzanne Vedder
 2. Steven v/d Burgh
 3. Tessa Van As en Elisa Konijn
D/E-jeugd:
 1. Albert Hogenbirk en Floris Veerman
 2. Lisanne v/d Brom en Maxime Barmentlo
 3. Megan Young en Linde van Schalkwijk
B/C-jeugd:
 1. Terry van Ginkel en Laura Bout
 2. Amadessa Schipper en Gerrine Lustig
 3. Anoek Ruizendaal en Roelof Hogenbirk
A-jeugd en senioren:
 1. Mark van Holk en Ilse Engel
 2. Marjan Bunschoten en Sietske van Agthoven
 3. Hendrik Jongerden en IJbetinne Moll
Na het schutterstoernooi kon er nog heerlijk worden gegeten van de Barbecue, waarna er een gezellige karaoke en een leuk feest volgden om het seizoen af te sluiten. Hierna konden alle leden lekker naar huis om ruim zes weken bij te komen van dit seizoen en volgend seizoen weer fris terug te komen.

28/05/2005Huizen A2 voor derde keer dit seizoen gedeeld kampioen met De Corvers A1
Op de laatste competitiezaterdag kon bij KV Huizen nog eenmaal de kampioensvlag in top. Door een knappe overwinning op De Corvers A1 (8-4) werd Huizen A2 voor de derde keer dit seizoen kampioen. Op zich al een erg unieke prestatie, maar nog unieker is het feit dat ook tegenstander De Corvers A1 al die drie kampioenschappen op de (gedeelde) eerste plaats in de poule van Huizen A2 afsloot. Beide teams werden dus drie keer samen kampioen.

Hieronder nog de kampioensfoto.

Huizen A2 voor de derde keer kampioen!!!
Huizen A2 behaalt voor de derde keer het kampioenschap dit seizoen!!!


22/05/2005Welpen Huizen vieren groot feest na veldkampioenschap
De Welpen van Huizen (bij Huizen ook wel de kabouters genoemd) vierden zaterdag 21 mei een groot feest. Zij werden namelijk kampioen door één keer te winnen en één keer gelijk te spelen. Samen met Altius zijn zij nu de beste in hun competitie.

In Huizen wachtte er voor de kabouters een leuke presentie. Namens de vereniging ontvingen zij de felicitaties en een lekkere zak snoep. Ook 's avonds hadden de trainers nog een leuke verrassing voor de kabouters en de smurfen. Om 18.00 uur verzamelden alle welpen zich bij de kantine. Wat de trainers niet wisten, was dat ook de kinderen een verrassing voor de trainers hadden! Alle kinderen (Jennifer, Lotte, Eline, Steven, Shane, Lindsey en Anneloes) hadden voor elke trainer een mooie bloem. Van de andere 2 kinderen (Tessa en Janine) kregen de trainers een leuke cadeaubon!
Daarna gingen ze met z'n allen pannenkoeken eten. De pannenkoeken werden mooi versierd met snoepjes, slagroom, poedersuiker en stroop! Een aantal kinderen meenden zelf de gezichten van de trainers te hebben nagemaakt! Nadat we de buikjes rond gegeten hadden werd er, met een lekker ijsje in de handen, een leuke film gekeken. Tot slot hebben we nog een leuk spelletje gedaan en rond 20.00 uur kwamen de ouders de kinderen allemaal weer ophalen!! Een leuke afsluiting van het seizoen dus!!

Hieronder nog de kampioensfoto + foto's van het feest.

De Kabouters zijn kampioen!
De kabouters zijn kampioen!!!

Bloemen voor de trainsters
Bloemen voor de trainsters

Lekker pannenkoeken eten!
Lekker pannenkoeken eten!


17/05/2005Welpenspelmiddag 2005 een geslaagde middag voor jong en oud
Na het succes van vorig jaar, werd woensdag 11 mei voor de 3e keer een welpenspelmiddag gehouden. Met dit jaar ongeveer 150 kinderen en 28 teams was het nog groter dan vorig jaar. Net als vorig jaar, was ook clown Rikkie weer aanwezig. Nadat hij de kinderen had vermaakt, was het tijd om te beginnen aan de spellen, in de tussentijd bleef clown Rikkie aanwezig met zijn ballonnenkar.
Na ongeveer 2 uur waren alle spellen gespeeld, de kinderen geschminkt en elk team op de foto gezet en was het tijd om uit te rekenen welk team van elke groep de winnaar was.
Tijdens het uitrekenen, was er weer de ballonnenwedstrijd. Toen elk kind een ballon had en iedereen in het midden van het veld stond, werd er afgeteld en gingen alle groene en gele ballonnen de lucht in. Ondertussen was de uitslag ook bekend en was het tijd voor de prijsuitreiking, die gedaan werd door clown Rikkie. Tevens werden de winnaars bekend gemaakt van de prijsvraag van die dag, die een mooi prijsje kregen. Toen elk kind een vaantje had, was het tijd om naar huis te gaan.

Binnenkort zullen er ook foto's van deze leuke dag op de website verschijnen!


Seizoen 2004/2005

17/05/2005Kampverslag 2005: kamp weer een groot feest!
Voor de achtste keer op rij zijn we op jeugdkamp geweest met de Korfbalvereniging Huizen, dit keer van 4 t/m 7 mei 2005. En net als voorgaande drie jaar was dit op de kampeerboerderij ´t Boerenerf in Woudenberg, vlakbij het Henschotermeer. Deze camping was nu uitgebreid met een nieuwe grote schuur, waar we met z´n allen konden eten en spelletjes doen, ideaal bij regen!

Dit jaar gingen er 81 kinderen mee (51 meisjes en 30 jongens), samen met 28 enthousiaste begeleiders. Een gezellige grote groep dus van in totaal 109 personen, een nieuw record in de KVH geschiedenis!

Het kamp stond dit jaar in het teken van de Indianen. De kinderen waren verdeeld in 8 groepjes met de naam van verschillende indianenstammen: Puntneusindianen, Uitpuiloogindianen, Flapoorindianen, Dikbilindianen, Kaalkopindianen, Rondbuikindianen, Groothandindianen en Platvoetindianen.

Alle kinderen moesten al voor het kamp een aantal opdrachten uitvoeren die iets te maken hadden met hun stam, zoals het maken van de eigen kleding, een stuk van een totempaal, een lied en een eigen krijgsdans. Ook moest iedereen iets van de geschiedenis van zijn eigen stam afweten.

Het hele kamp zat boordevol met leuke spelletjes waar je punten mee kon halen met je land. Na afloop van een spel werden de punten bekend gemaakt en uiteindelijk rolde er winnende stam uit de bus, dat waren dit jaar de Kaalkopindianen. Voor hen lag een leuke verassing klaar. De spelletjes die gedaan werden waren twee speurtochten (in het donkere bos en al heeeeel vroeg rond het meer), spelletjes rond het meer, totempaalroof, boerengolf in Wouderberg, spokentocht in het bos, een opdrachtentocht in Zeist en op de zaterdag leuke spelletjes op de camping in de nieuwe schuur (het klompenhok). Vrijdagavond was er een gezellige bonte avond/ disco, waar veel gedanst en gezongen werd.

Al met al een zeer geslaagd kamp, waar nog lang over nagepraat en gelachen zal worden. Ook in 2006 zullen we weer op kamp gaan, rond Hemelvaart (24 t/m 27 mei), schrijf maar vast in je agenda. Want jij gaat toch ook weer mee?

Hieronder nog de groepsfoto van het kamp! De overige foto's zijn hier te bekijken!

De complete kampgroep op de foto
De complete kampgroep op de foto, meer dan honderd personen!


24/04/2005Huizen 2 behaalt veldkampioenschap!!!
Zaterdag 23 april speelde Huizen 2 tegen SGV 2 hun kampioenschap. Onder een stralende zon werd de nummer laatst van de competitie SGV 2 in Culemborg met 5-13 verslagen. Hierdoor behaalden de nog ongeslagen Huizers het kampioenschap in de reserve vierde klasse en werd ook de bijbehorende promotie veilig gesteld.

Na de wedstrijd begon voor Huizen 2 en Huizen 1 (vorige week kampioen geworden) een feestje in de kantine. Hieronder nog een foto van de kampioenen.

 

Het kampioensteam viert feest
Huizen 2 na het behalen van het veldkampioenschap

Het kampioensteam viert feest
En nogmaals....


17/04/2005Ook veldkampioenschap Huizen 1 binnen!
Zaterdag 16 april behaalde Huizen 1 ook het veldkampioenschap in de vierde klasse. Na de 14-7 overwinning op nr. 2 Activitas/Mult 1 en de nederlaag van de andere nr. 2 SGV 1 bij KVO 1 is Huizen niet meer in te halen door de concurrentie. Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong nu namelijk 7 punten. Het kampioenschap is dus binnen en dit werd zaterdag na de wedstrijd ook gevierd door de spelers en speelsters van het team. Huizen promoveert door het kampioenschap nu ook op het veld naar de derde klasse, nadat eerder al in de zaal het kampioenschap en de promotie werden behaald.

Hieronder nog een foto van het feestvierende team.

 

Het kampioensteam viert feest
Het kampioensteam viert feest na het behaalde veldkampioenschap

10/04/2005Huizen huldigt 250e lid van de vereniging!
Op zaterdag 9 April 2005 werd door voorzitter Theo Vijfhuize het 250ste lid van de KV Huizen gehuldigd.
Het 250ste lid Rozemarijn van der Kogel (speelster van Huizen F2) kreeg van het bestuur een grote zak snoep, een wedstrijdshirt en een tegoed bon voor en pannenkoekendiner bij sponsor Merlijn.
Ook werd Rozemarijn van der Kogel geïnterviewd door radio Phohi, dit interview zal worden uitgezonden op maandag 11 April tussen 19:00 en 20:00 uur en op vrijdag 15 april tussen 16:00 en 18:00 uur.

De KV Huizen is natuurlijk erg blij met deze mijlpaal en hoopt nog verder te groeien. Hieronder nog enkele foto's van de huldiging.

 

Voorzitter overhandigt cadeaus
Voorzitter Theo Vijfhuize en bestuurslid Wim Van As overhandigen de cadeaus aan lid 250, Rozemarijn v/d Kogel

Lid nr. 250
Rozemarijn van der Kogel met haar cadeaus

Interview radio Phohi
Rozemarijn wordt geïnterviewd door een verslaggever van Radio Phohi

 


03/04/2005Manon en Jamie winnen ook dit jaar de Playbackshow
Zaterdagavond 2 april stond er in de zaal bij de kantine van de KV Huizen weer een spektakel op het programma. De jaarlijkse playbackshow werd weer gehouden en maar liefst 16 artiesten stonden deze avond op het podium van sporthal De Meent. En het niveau van de deelnemers was dit jaar erg hoog. En ook de presentatie van Remco Veenendaal was van een uitstekende kwaliteit.

De soms deskundige en soms minder deskundige jury had de moelijke taak om de winnaar van deze playbackshow en te wijzen. En na lang beraad bleek dat Manon en Jamie voor de tweede keer op rij de wisselbeker mee naar huis mochten nemen. Zij wonnen dit jaar met een prachtige vertolking van The Phantom of the Opera.
Op de tweede plaats eindigde Dicky Tamaela, die Usher op een zeer originele manier nadeed. Tessa Van As werd derde met haar vertolking van Waanzinnig gedroomd van Kinderen voor Kinderen.

Het massaal opgekomen publiek heeft een leuke show gezien met leuke nummers, originele acts en veel kwaliteit. Er mag dus wederom van een geslaagde playbackshow worden gesproken, die volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen.
Hieronder nog een foto van de winnaars van deze editie. De complete fotoreportage is hier te vinden.

Winnaars playbackshow 2005
Vlnr: Tessa van As (derde met Kinderen voor Kinderen), Jamie Massa en Manon Lamme (winnaars met Phantom of the Opera) en Dicky Tamaela (tweede met Usher)

 


12/03/2005Huizen A2 behaalt zaalkampioenschap na overwinning op Soesterkwartier
Zaterdag 12 maart is Huizen A2 zaalkmapioenschap geworden na een 10-4 thuisoverwinning op Soesterkwartier A1. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Huizen de overwinning niet zou laten glippen en dus zeker zou zijn van het kampioenschap. Later opde middag won De Corvers A1 van Viking A4, waardoor het kampioenschap gedeeld moet worden met de ploeg uit Hilversum, maar toch een knappe prestatie van Huizen A2. Huizen en Corvers werden nu gedeeld kampioen in de vierde klasse A-jeugd met beide 18 punten. Huizen A2 heeft van beide ploegen wel het beste doelsaldo behaald.

Na de overwinning volgde nog een klein feestje met bloemen en taart. Hieronder een foto van het kampioensteam.

 

Huizen A2 kampioen zaalseizoen 04/05
De kampioensploeg van Huizen A2

 


10/03/2005Huizen verlengt contract met kampioenstrainer Pauline de Vries
Reeds ruim voor het afgelopen zaterdag (5 maart, red.) behaalde kampioenschap heeft het bestuur van Korfbal Vereniging Huizen overeenstemming bereikt met Pauline de Vries over verlenging van haar contract. Haar contract zou eind van dit seizoen aflopen, maar gezien de te verwachten resultaten in de zaal (het inmiddels behaalde kampioenschap) en op het veld (koploper met 4 punten voorsprong), was het een logische stap om een vervolg aan de verbintenis te geven.

Met de aan het kampioenschap gekoppelde promotie naar de 3e klasse heeft Pauline de mogelijkheid gekregen om weer een stapje verder te gaan met de huidige selectiegroep. Het bestuur hoopt dan ook op een goed vervolg op het veld, zodat volgend jaar het nieuwe kunstgrasveld in gebruik genomen kan worden in de 3e klasse.


06/03/2005Huizen behaalt zaalkampioenschap
Zaterdag 5 maart 2005 viel de beslissing in de vierde klasse C van district Oost. Huizen behaalde met een nette 10-19 overwinning bij Kesteren het verdiende zaalkampioenschap binnen. Lange tijd stond de ploeg tweede na een nederlaag in de thuiswedstrijd tegen SGV. In Culemborg werd echter van deze ploeg gewonnen, waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Toen SGV echter een punt verspeelde tegen Hemur Enge kwam Huizen alleen aan kop. Vijf maart kon de ploeg dan eindelijk de kampioensvlag hijsen. Naast het kampioenschap behaalde Huizen ook de gewenste promotie naar de derde klasse.

Na het behalen van het kampioenschap stond de rest van de dag in het teken van feest. Eerst was er een ontvangst in de kantine, gevolgd door een Happy Hour. 's Avonds werd er feest gevierd op de après-ski party in de kantine.

 

Huizen S1 kampioen zaalseizoen 04/05
De kampioensploeg van Huizen 1

 


21/02/2005Het Korfje ziet het levenslicht
Vanaf deze week komt "Het Korfje" uit! Het nieuwe tijdschrift van K.V. Huizen. Een nieuwe lay-out, leuke rubrieken en interessante feiten. De helft zo klein, maar twee keer zo leuk! Vanaf donderdag ligt hij in de kantine, maar je kunt hem natuurlijk ook online (zie de nieuwe link Het Korfje in het menu links) bekijken. Mis hem niet!!!

Nadat ruim een jaar geleden het wekelijkse bulletin van de KV Huizen was afgeschaft, bleek de maandelijkse Korf toch niet helemaal te doen. De actualiteit van de nieuwsvoorziening van de vereniging bleek niet te voldoen. Vanaf deze week zal het tweewekelijkse Korfje worden ingezet om dit te verbeteren.

De redactie van Het Korfje is in handen van Marlies Wolters. Vragen en opmerkingen zijn welkom: hetkorfje@yahoo.com. Naar dit adres kan ook de kopij voor Het Korfje worden gemaild.


06/02/2005Record aantal deelnemers KVH kamp 2005
Dit jaar gaat er een record aantal deelnemers mee naar het KVH Kamp 2005. Maar liefst 83 kinderen zullen meegaan naar camping 't Boerenerf in Woudenberg om tussen 4 en 7 mei een geweldig kamp te beleven.
Hiermee gaan er 7 kinderen meer mee dan vorig jaar. De trend, waarbij er elk jaar meer kampdeelnemers meegaan werd hierdoor voortgezet. Vanzelfsprekend moeten bij deze kinderen nog een behoorlijk aantal begeleiders worden opgeteld, waardoor er een grote groep KVH'ers op 4 mei vertrekt richting het Henschotermeer!

10/01/2005E&W Schilders sponsort Huizen A1
Zaterdag 8 januari 2005 werd een nieuwe sponsorcontract ondertekend bij de KV Huizen. E&W Schilders is de nieuwe sponsor van Huizen A1. Na het ondertekenen van het contract werden bloemen overhandigt aan de nieuwe sponsor, waarna de shirts werden uitgereikt aan de spelers en spelers van de junioren A1.
E & W Schilders is een allround schildersbedrijf, dat zich richt op onderhoud, renovatie en nieuwbouw. Voor meer informatie kan je kijken op www.ewschilders.nl.

Hieronder nog enkele foto's van de ondertekening en uitreiking:

 

Nieuwe sponsor A1: ondertekenen
Penningmeester Albert Vos en Wim Bakker, eigenaar van E&W Schilders ondertekenen het sponsorcontract in de bestuurskamer van de KV Huizen

Nieuwe sponsor A1: het shirt
Het nieuwe shirt van Huizen A1

Nieuwe sponsor A1: bloemen
De uitreiking van de bloemen

Nieuwe sponsor A1: teamfoto
Teamfoto van Huizen A1 met hun nieuwe sponsorshirt, links staand Wim Bakker van E&W Schilders en rechts gehurkt Penningmeester Albert Vos


09/01/2005Selectie en vereniging KV Huizen geven ruim €750,- voor Azië
Op de avond van de nationale TV-actie voor Azië (donderdag 6 januari) besloten de speelsters en spelers van de selectie 1&2 van KV Huizen op de training de komende competitieronde te korfballen voor Azië.
Per door Huizen gescoord doelpunt in de wedstrijden Huizen 2 - Tweemaal Zes 3 en Huizen 1 - Kesteren 1 wilden de teams €10,- aan de slachtoffers van de Tsunami.
Doordat Huizen 2 maar liefst 20 keer scoorden en Huizen 1 15 keer de korf wist te vinden verdienden beide teams samen €350,- voor de slachtoffers van de zeebeving.
's Avonds maakte voorzitter Theo Vijfhuize bekend dat het bestuur had besloten om dit bedrag te verdubbelen. Het totaal bedrag voor Azië dat de KV Huizen en haar selectie 1&2 dus beschikbaar stelt aan giro 555 is dus €700,-. Daarnaast stond er tijdens de dag en de nieuwjaarsreceptie een collectebus in de kantine. De inhoud hiervan was ruim €50,-, waardoor KV Huizen totaal rond de €750,- kan overmaken op giro 555!

09/01/2005Matthijs Jongeneel wordt Vrijwilliger van het Jaar 2004
Zaterdag 8 januari 2005 werd de traditionele nieuwjaarsreceptie van de KV Huizen weer gehouden in de kantine aan de Bovenweg. Dit jaar was het zelfs een heus nieuwjaarsgala, waarbij de receptie werd gevolgd door een feest.
Tijdens de receptie hield voorzitter Theo Vijfhuize een korte toespraak waarin hij terugkeek op een bestuurlijk en sportief rustig 2004 en vooruitkeek op 2005, waarin de belangrijkste zaak ongetwijfeld de aanleg van het kunstgrasveld wordt. Tenslotte bedankte de voorzitter alle vrijwilligers voor hun inzet in 2004. Rond de kerstdagen waren zij al beloond met een kerststaaf.
Tijdens de receptie konden de leden hun stem uitbrengen voor de verkiezing vrijwilliger van het jaar 2004. In een voorronde waren al drie vrijwilligers genomineerd, waaruit de leden nu de opvolger van Jaap van Ginkel konden kiezen. De drie genomineerden waren Dirk Griffioen, Wim Van As en Matthijs Jongeneel. Uiteindelijk bleek Matthijs de meeste stemmen te hebben gehad, maar het verschil met de beide andere genomineerden was zeer klein. Zelfs maar één stem met nummer 2 Wim Van As.
Matthijs was in 2004 vooral actief in de schoolkorfbalcommissie en de Technische Commissie jeugd. Van de laatste commissie werd hij zelfs coördinator. Ook traint hij Huizen C1. Kortom een zeer drukke vrijwilliger en daarom ook beloond met bloemen, een envelop en de eer van de titel Vrijwilliger van het Jaar 2004.

10/02/2005Update kunstgras deel 5: Commissie unaniem voor veld aan Bovenweg
Eindelijk groen licht voor kunstgras aan Bovenweg
Woensdagavond 9 februari heeft de raadscommissie unaniem besloten dat het kunstgrasveld langs de Bovenweg moet komen te liggen. In tegenstelling tot het College vond de raadscommissie de belangen van het Erfgooierscollege en ons zwaarder wegen dan die van de omwonenden.
Wethouder Kos zal dinsdag 15 februari het standpunt aan het College kenbaar maken en adviseren dit besluit over te nemen.

Daarmee is een voorlopig eind gekomen aan wat uiteindelijk een hele lange weg heeft moeten zijn, maar het is de moeite en inspanning gelukkig waard gebleken. Het bestuur bedankt alle leden die met hun aanwezigheid bij de raadscommissie ons standpunt kracht hebben bijgezet.

Eind februari krijgt het besluit een vervolg met het eerste overleg over de concrete planrealisatie. Inmiddels is door het ambtelijk apparaat al het nodige voorwerk gedaan, zodat die realisatie ondanks de lange procedure geen vertraging heeft opgelopen.

Aanleg kunstgrasveld nu echt begonnen!

Zoals iedereen heeft kunnen zien, zijn we begonnen met het kunstgrasveld. De komende weken worden gebruikt om de ondergrond klaar te maken voor het aanbrengen van het uiteindelijke kunstgras. Tegelijkertijd vinden er voorbereidingen plaats voor het verzetten en bijplaatsen van de lichtmasten. Vanaf eind april/begin mei wordt het kunstgras en het tegelwerk daar rond om heen gelegd. Dit zal pakweg een week of vier in beslag nemen. Tenslotte komt er om het geheel een hekwerk, gelijk aan het huidige hekwerk.
Tussen het tegelwerk en het kunstgras komt ook nog een zgn. leunhek.
Als het werk volgens planning verloopt, het aanbrengen van het kunstgras is sterk weersafhankelijk, is het kunstgras op 28 mei speelklaar.

Vervolgens wordt op 23 mei met het natuurgras begonnen. In tegenstelling tot het kunstgras gaat dat razendsnel. In een week tot anderhalve week tijd is deze klus geklaard; inclusief een volledig nieuw en modern beregeningssysteem en volledige omheining van het terrein.
Maar dan moet het gras natuurlijk nog groeien en dat kost wel tijd. De eerste maaibeurt staat gepland voor de 2e helft van juni.
Als ook dit werk volgens planning verloopt, is het natuurgras op 1 augustus speelklaar.

Theo Vijfhuize

spankbang.cc