Henk Breukelaar overleden

Ons bereikte dit weekend het verdrietige bericht dat al op 5 februari van dit jaar Henk Breukelaar op slechts 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker is overleden. Henk was na een korte en snelle carrière in de jeugd van de KVH van begin jaren tachtig tot halverwege de jaren negentig vaste kracht en misschien wel het gezicht van senioren 1. Zonder anderen tekort te willen doen, kunnen we Henk typeren als één van de beste en mooiste spelers die we ooit gekend hebben. Met een sublieme loop- en schottechniek, gecombineerd met een fantastisch en tactisch spelinzicht is hij vele jaren de topscorer van het team geweest, maar bij een betere positie stelde hij ook vaak met weergaloze acties zijn medespelers in staat om te scoren. Namens de KVH heeft hij ook in KNKV vertegenwoordigende teams gespeeld. Na zijn afscheid van de club, is hij voor wat betreft de KVH en het korfbal uit beeld geraakt. Tot hij bij het jubileum 65 jaar in 2011 nog één keer acte de présence gaf in een wedstrijd van het Huizen 1 van de jaren negentig tegen het toenmalige Huizen 1. In de tussentijd had hij al enkele jaren daarvoor zijn oorspronkelijke Molukse naam aangenomen, Matyeta Hukom. Wie Henk/Matyeta heeft gekend, zal zich hem altijd blijven herinneren; niet alleen om zijn korfbal, maar ook om wie en hoe hij was als mens. Wie nog een bericht wil achterlaten of de afscheidsdienst wil zien, kan terecht op www.vanderstratenuitvaart.nl/gedenkpagina. De KVH wenst zijn zussen Linda, Marina, Francine en verdere familie en vrienden ontzettend veel sterkte bij het verder verwerken van het verlies van Matyeta.