SAMEN ZIJN WE DE KVH

De afgelopen jaren stonden in het teken van corona. Samen zouden we corona verslaan en bijna lijkt het zover te zijn. In onze corona updates zeiden we ook steeds dat we samen de KVH waren. En dat zijn we gelukkig nog steeds. Maar in dat ‘samen’ schuilt ook een gevaar. Met in het achterhoofd de gebeurtenissen, of beter gezegd de onthullingen bij The Voice of Holland en met de herstart van de competitie voor de deur, hechten wij er aan nog weer eens te zeggen dat ook in de sport grensoverschrijdend gedrag helaas geen onbekend fenomeen is. De voorbeelden liggen her en der op straat. Samen winst en verlies delen, samen lief en leed delen, samen de derde helft delen. Maar samen met elkaar kan zeker vanuit een machtspositie als bv. bestuurder, trainer/coach of aanvoerder ook te ver gaan, grensoverschrijdend zijn.

Als KVH onderschrijven we een veilig sportklimaat, of zoals tegenwoordig genoemd een positieve sportcultuur, waarin we ons bewust zijn van het gevaar en de gevolgen van grensoverschrijdend gedrag. Of dat nu in gedrag, in contact, fysiek of verbaal is, het maakt niet uit. Laten we naast ons enthousiasme over de herstart van de competitie ook waakzaam zijn op en naar elkaar en ons niet laten verleiden tot grensoverschrijdend gedrag. En let op, de maatstaf daarbij is hoe het ‘slachtoffer' het gedrag ervaart, niet hoe de ‘dader' het gedrag bedoelt. Meld misstanden bij het bestuur, of bij één van de interne of externe (Sport Platform Huizen of KNKV) vertrouwenscontactpersonen. Zij weten de weg naar een passend vervolg op grensoverschrijdend gedrag.

Zie ook: