Bekijk hier het KVH protocol verantwoord sporten (Corona-regels)

WAT EEN JAAR!

Zo in de zogenaamde donkere en koude winterdagen voor Kerst dwalen mijn gedachten af naar het bijna voorbije jaar 2020.
En het eerste wat in mij opkomt is ‘Wat een jaar!’

Een jaar dat zorgeloos begon. In China was er weliswaar een virus, maar dat was de ver van ons bed show. Een beetje meewarig keken we naar stedelijke lockdowns en een ziekenhuis dat in no time uit de grond werd gestampt.Covid-19, het Corona virus.
Maar hoe anders was het nog geen drie maanden later. Corona had voet aan land gezet in Europa en ook Nederland ontkwam niet aan Covid-19. Besmettingen, ziekenhuis- en IC opnames en veel sterfgevallen. Allerlei maatregelen zetten ook Nederland uiteindelijk voor het grootste deel stil. Ook de sport, ook korfbal. Vanaf half maart mochten we even niets meer. Met een net niet afgemaakte zaalcompetitie en een halve veldcompetitie achter de rug ging de deur stevig op slot. Het voelde onwerkelijk niet meer wekelijks naar je cluppie te gaan om te trainen, een wedstrijd te spelen of te bekijken, mee te doen met een activiteit, wat te drinken en of te eten, bij te praten met vrienden, noem maar op. Dat wat zo diep verweven zit in ons leven, korfbal en vereniging zijn, mocht en kon ineens niet meer.

Als koeien die na de winter weer voor het eerst blij huppelend de wei in mogen en de lente aankondigen, zo blij waren we dat half mei korfbal weer een beetje tot leven kwam. En steeds meer gingen we naar het ‘oude normaal’. Helaas heeft het nog geen half jaar mogen duren en sinds half oktober zitten we weer in bijna hetzelfde schuitje. Nu met een veelal net niet afgemaakte eerste helft van de veldcompetitie en een nog steeds niet begonnen zaalcompetitie. Inmiddels is het beetje trainen dat nog kon ook weer helemaal stil gelegd. Gegeven de feestdagen kunnen we dat hebben, maar we hopen toch in januari de draad weer op te kunnen pakken. Wie weet ook de competitie, maar laten we er niet te veel op rekenen. Gelukkig wordt waar mogelijk creatief en met succes invulling gegeven aan activiteiten als bv. Sinterklaas en de Grote Club Actie (wat een overweldigend succes!!!).

Tegelijkertijd geeft dat alles de enorme en soepele veerkracht van onze vereniging goed weer. Ondanks de omstandigheden, die ook weer steeds veranderen, is de KVH in staat snel op die veranderende omstandigheden in te spelen en dat te doen wat nodig is om korfbal en vereniging zijn toch zo goed mogelijk te kunnen blijven doen. Een grote dikke pluim voor echt alle vrijwilligers, die als bedankje daarvoor een lekker extraatje hebben gekregen.

Wat een jaar 2020! En wat een jaar wordt 2021?

Ik ben niet zo van het voorspellen, maar ik houd mijn hart eerlijk gezegd vast. Het ondanks de huidige maatregelen alsmaar stijgende aantal besmettingen voorspelt namelijk niet veel goeds.

• Kunnen we half januari weer gaan trainen?
  • Kunnen we op 30 januari met de (halve) zaalcompetitie beginnen?
  • Kunnen we weer publiek ontvangen?
  • Kunnen we weer een hapje en een drankje nuttigen?
  • Kunnen we weer activiteiten organiseren?
  • Kunnen we het Schoolkorfbal 2.0 door laten gaan?
  • Kunnen we op 26 juni onze jubileummaand 75 jaar KVH afsluiten?
  • Kunnen we weer vereniging zijn?

Ik hoop allemaal van wel. Maar ik houd dus mijn hart vast. En natuurlijk gaat onze gezondheid voor alles. En natuurlijk staat er een vaccin voor de deur. Maar of dat allemaal snel verandering brengt?
Sport, korfbal, bewegen is zeker ook van belang voor de gezondheid. Maar bij twijfel, niet inhalen en niet te hard van stapel lopen. Daarom geldt ook voor de komende feestdagen, gebruik je gezond verstand en houd je aan alle maatregelen. Alleen samen houden we corona onder controle. In prive, op ons werk, op de korfbal en de KVH, dat zijn wij samen.

Rest mij namens het bestuur iedereen een fijne Kerst, een mooi Oud en Nieuw en een sportief en vooral gezond 2021 te wensen.

Wat een jaar 2021!

Anouk, IJbettine, Erik, Maikel en Theo