Bekijk hier het KVH protocol verantwoord sporten (Corona-regels)

Corona update

Update 14 oktober
Gisteren (13 oktober, red.) zijn de corona maatregelen verder aangescherpt. Simpel gezegd, de competitie is stilgelegd en trainen is alleen nog maar toegestaan voor de jeugd tot 18, dus tot en met de A. De KVH volgt natuurlijk deze maatregelen, dus vanaf nu zijn er alleen nog trainingen voor de jeugd.
Aanvullend aan de sluiting van de kantine, blijven vanaf nu ook de kleedkamers en toiletten gesloten. Publiek is nog steeds niet toegestaan, ook niet bij trainingen. Kom zo kort mogelijk voor de training naar het veld en ga zo snel mogelijk na de training weer naar huis. En natuurlijk blijven de algemene RIVM hygiëneregels als thuisblijven bij klachten en handen wassen en desinfecteren onverkort van kracht.

De maatregelen zijn vooralsnog voor vier weken, maar tussentijds is er een evaluatie waarop het weer anders kan worden. Daarvoor is het van essentieel belang dat we allemaal, overal de maatregelen opvolgen. Als de maatregelen al versoepeld zouden kunnen worden, is de veldcompetitie voorbij en richten we ons op de zaal. Vooralsnog gaan we er natuurlijk van uit dat de zaalcompetitie gewoon volgens planning start, tegelijkertijd moeten we er rekening mee houden dat dat ijdele hoop is. We zullen zien.
Een dezer dagen zal het KNKV, na overleg met NOC*NSF, mogelijk nog met andere info komen. Mocht dat zo zijn en zou dat onze situatie anders maken, brengen we jullie daarvan natuurlijk direct op de hoogte.

Update 15 oktober
Kort na de opmaak van de update van 14 oktober (zie hierboven) verscheen de FAQ van het KNKV over de nieuwe maatregelen. In ons bericht kondigden we dat al aan. In die FAQ wordt aanvullend op de trainingsmogelijkheden voor de jeugd ook iets gezegd over de trainingsmogelijkheden voor senioren. Het zou op basis van de maatregelen toegestaan zijn om met groepen van 4 spelers van 18 jaar en ouder op een half vak te trainen (200m2). Voorwaarde is wel dat onderling 1,5m afstand moet worden gehouden, ook ten opzichte van de trainer en andersom en dat de groepen van 4 spelers de hele training in hun ‘eigen’ vak moeten blijven. Het bestuur heeft besloten deze mogelijkheid niet aan te bieden, er zijn dus per direct geen georganiseerde trainingen voor senioren. Daaraan liggen een aantal overwegingen ten grondslag:
  • allereerst zijn wij van mening dat met deze mogelijkheid het randje van wat mag wordt opgezocht en dat dat niet echt bijdraagt aan de doelstellingen, bv beperking reisbewegingen, om de verspreiding van het virus in te dammen.
  • ten tweede is het trainen op zo een kleine ruimte nauwelijks een training te noemen.
  • tot slot is, op basis van wat we bij de afgelopen wedstrijddagen hebben geconstateerd, de kans groot dat al snel het naleven van de regels vervaagt en spelers en trainers niet meer de 1,5m afstand (kunnen) houden.
Waarom gaan de jeugdtrainingen dan wel door? Dat is simpel, de regels voor jeugdtrainingen zijn niet veranderd en zij kunnen dus op een normale en gebruikelijke manier hun trainingen afwerken.