Bekijk hier het KVH protocol verantwoord sporten (Corona-regels)

Verenigingsbericht corona

Wat ons opviel

Na een korte zomervakantie is begin augustus het nieuwe seizoen 2020/2021 begonnen.
Afgelopen zaterdag waren de eerste echte (oefen)wedstrijden een feit.
Dat was ook een mooi leermoment of we op een goeie manier met de beperkingen rondom corona omgaan.
Conclusie? Het ging best goed, maar er is ook nog genoeg te verbeteren!

Met name het 1,5 meter afstand houden lijkt een groot probleem te zijn. De RIVM regel is simpel, HOUD 1,5 meter AFSTAND!
Er zijn maar een paar uitzonderingen:

• personen die een gezamenlijk huishouden vormen onderling
  • kinderen tot en met 12 jaar onderling en ook tot leden van andere leeftijdsgroepen
  • personen tot en met 17 jaar alleen onderling
  • personen met een handicap tot hun begeleiders, voor zover zij zich niet met inachtneming van een afstand van 1,5 meter jegens hun begeleiders kunnen ophouden.

En ... alleen tijdens de sport als het niet in acht nemen van een onderlinge afstand van 1,5 meter de sportbeoefening in de weg staat.
Dat betekent dat als je niet sport, maar reserve zit, langs de lijn of in de dugout, er wel 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Ook overal buiten het veld op bv. de looppaden en de vrije ruimte, in de kantine en op het (groen afgetekende) terras moet 1,5 meter afstand gehouden worden.

Laten we er samen voor zorgen dat we ook samen kunnen blijven korfballen. Gebruik je gezond verstand en houd je aan de regels.