KVH Protocol ‘Verantwoord sporten’

Om met inachtneming van die beperkingen alles op en rond het veld en in de accommodatie in goede banen te leiden, zijn er vanuit de (lokale) overheid, het NOC*NSF en het KNKV een aantal protocollen en of richtlijnen opgesteld van waaruit het KVH Protocol ‘Verantwoord sporten’ is opgesteld. Voor vragen kan altijd contact opgenomen worden met het bestuur (secretariaat@kvhuizen.nl).

Deze versie van het protocol is opgesteld n.a.v. de maatregelen die gelden per 26 januari 2022.

ALGEMEEN

GEBRUIK GEZOND VERSTAND!

Uiteraard gelden de basismaategels met betrekking tot veiligheid en hygiëne:

• heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek aan  een sportlocatie;
  • schud geen handen;
  • hoest en nies in je elleboog;
  • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht

VERANTWOORDELIJKHEID

Theo Vijfhuize is algemeen corona-coördinator.
Hij is voor de vereniging en de gemeente Huizen het aanspreekpunt voor corona gerelateerde zaken.
Theo is bereikbaar op corona@kvhuizen.nl of voor spoedeisende zaken op 06-82269118

1,5 METER

• houd 1,5 meter afstand van elkaar:
  • iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  • jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
  • kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;

Het afstand houden is niet van toepassing tijdens het sporten.

MONDKAPJES

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

• binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.
  • binnenfaciliteiten op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantines.

Mondkapjes zijn verplicht voor publiek dat zich door binnensportlocaties verplaatst.

Rij je in de auto met personen uit een ander huishouden? Het advies is dan een mondkapje te dragen. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.

CORONATOEGANGSBEWIJS (CBT)

Voor het deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden voor 18 jaar en ouder en als toeschouwer van 18 jaar en ouder is het coronatoegangsbewijs (CTB), oftewel de QR-code verplicht. Ook voor toegang tot onze kantine is dit bewijs nodig voor 18 jaar en ouder. Vrijwilligers zullen dit bewijs controleren bij binnenkomst in onze accommodatie. Wij vragen leden en bezoekers om hun begrip en medewerking. Hierbij zal ook naar een ID-bewijs worden gevraagd.

Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, onderhoudsmedewerkers en alle overige vrijwilligers. Ook ouders die hun kind naar uitwedstrijden rijden zijn functioneel aanwezig. Bij toegang tot de kantine zal ook aan functioneel aanwezigen een CTB worden gevraagd.
Een ouder/begeleider van een sporter met beperking hoeft geen CTB te tonen.

PUBLIEK

Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag er publiek aanwezig (wedstrijden en trainingen), Het publiek houdt zich aan de volgende regels:

• Zij laten een coronatoegangsbewijs zien bij binnenkomst
    • alleen binnen en alleen voor mensen van 18 jaar en ouder.
  • Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen.
  • Personen van een gezamenlijk huishouden hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.

KANTINE

De kantine is open tot maximaal 22.00u en alleen toegankelijk met een CBT. In de kantine is een zitplaats verplicht en hou je afstand volgens de hierboven beschreven 1,5m regels. Bij verplaatsingen is een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.