Verslag kamp

Kamp 2019 Hollands Glorie

Lees hieronder het kampverslag

Woensdag 29 mei
Eindelijk is het dan zover! Het jaarlijke korfbalkamp.
Het kamp wordt mede mogelijk door onze hoofdsponsor Rebel Wonen en Slapen.
Vanaf 17.00 uur is het verzamelen bij de kantine waarbij SCHAAP EN VAN DIJK VERHUIZINGEN ervoor gaat zorgen dat alles bij de kamplocatie wordt gebracht. Zodra de auto “compleet” is kan er vertrokken worden. Wij krijgen al snel bericht dat om 17.05 uur de eerste auto onze kant op komt. Ze hebben er zin in! De weervoorspellingen zien er goed uit dat dus het moet helemaal goed gaan komen. Rond 18.00 uur komen de eerste aan maar omdat het nog even wachten is op de bagage gaan ze meteen naar de airtrampoline. Terwijl de kids weer op “ontdekking” gaan, krijgen de ouders een kopje koffie/thee aangeboden.
Zodra iedereen zijn/haar tent heeft ingericht kunnen we gaan beginnen. De kampregels worden even doorgenomen en daarna gaat de avond van start met de zelfgemaakte liedjes over hun thema gevolgd door het spreekwoordenspel.

Donderdag 30 mei
Na een korte nacht wast het tijd voor de ochtendgymnastiek van……… Davey.
Om nu te kunnen zeggen dat iedereen van de partij was………
Vandaag stond het beachkorfbal op het programma. Waar het 2 jaar geleden erg heet was, hadden we nu lichte motregen. Dit mocht de pret niet drukken. Wat een fanatisme!
Na het beachkorfbal is het tijd voor de lunch welke vandaag als extraatje een broodje knakworst heeft. ’s Middags is het smokkelspel. Dit vindt weer op een andere plek plaats. De strijd is zeker nog niet gestreden. Of alles eerlijk is gegaan laten we maar even in het midden.
’s Avonds stond er als verassing een heerlijke barbecue op het programma. Dit hebben we ook heerlijk buiten kunnen doen. Het spel van deze avond vond later op de avond plaats. Het was namelijk een dropping en dan moet het toch wel wat donkderder zijn. Voor sommige was het net iets te laat. Om maar niet te spreken over de koeien. Je laat ze ’n keertje los en ze komen meteen niet meer terug. Dan maar met de auto ophalen.
Na een hele sportieve dag was het dan eindelijk tijd om te gaan slapen.

Vrijdag 31 mei
Tja als je donderdags niet bij de ochtendgymastiek bent geweest dan kan je erop wachten dat je wordt teruggepakt. Oa een aantal dames van de B1 waren de “pineut”. Na het ontbijt werden de allerjongste uit de F gebracht. Zij gaan vanaf nu het hele programma meedoen en ook 1 nachtje slapen. Een zeskamp mag zeker niet ontbreken en die stond voor de ochtend op het programma.
Buik schuiven, krat lopen, spijker slaan, spons gooien, estafette met korfbalpalen, estafette met water. Om te voorkomen dat iedereen smerig in de auto gaat voor het middagspel vond de lunch in etappes plaats zodat er nog gedoucht kon worden.
Het middagspel vond in Harderwijk plaats. In Harderwijk vond  een fotospel plaats. Aan de hand van foto’s die gemaakt zijn de vrije leiders moesten de groepen deze gaan zoeken. Zodra de afbeelding was gevonden moest men ook deze foto maken maar dan met de groep of kinderen erop zodat er niet vals gespeeld kon worden. Ondertussen kon je een lekker ijsje halen of iets anders. Iedereen heeft ook een pakje drinken meegekregen wat mogelijk is gemaakt door de Coop (Huizen).
Traditiegetrouw vind op de laatste avond de bonte avond plaats. De bonte avond bestond dit jaar uit de playbackshow, Ik hou van Holland en natuurlijk een disco. Er hoort uiteraard ook iets lekkers bij tijdens zo’n feestavond. De versnaperingen tijdens deze avond zijn gesponsord door Albert Heijn (Lindenlaan), Coop (Huizen), Nico Klein Vleeswaren en het Huizer Kaas Gilde.
Nadat de F-jes hun bed hebben opgezocht volgt niet veel later de rest.

Zaterdag 1 juni
Helaas alweer de laatste dag!
Na de ochtendgymnastiek en het ontbijt is het tijd om alles schoon te maken, de tenten schoonmaken en de bagage te verzamelen.
Helaas moeten wij constateren dat er zoveel partypoppers waren dat niet alles in de tent is gebleven maar ook in het zand is terechtgekomen waardoor wij hebben besloten dat voor volgend jaar geen partypoppers of confettis meer is toegestaan.
’s ochtends bij het ontbijt is de lunch al klaar gemaakt waardoor we het tafeldekken en de corvee kunnen overslaan om zo met het laatste spel in Hierden kunnen starten. Er werd levend ganzebord en hints gespeeld. De eerste auto’s komen langzaam binnen druppelen en Schaap en van Dijk verhuizingen is er ook weer om alles te vervoeren naar de kantine. Bij aankomst bij de kantine wordt dan echt het laatste spel van het kamp gespeeld. Het kamp wordt afgesloten met een broodje hamburger en broodjes ham/kaas wat mede mogelijk is gemaakt door Cocktail Grill & Dreams en een waterijsje van de Albert Heijn (Lindenlaan). Een kamp van de KVHuizen zonder prijsuitreiking bestaat niet dus ook nu was er weer een groep op plek nr. 1 beland. Dit keer zijn het de stroopwafels. Zij hebben een mooie beker in ontvangst mogen nemen gesponsord door Van den Tol opticiens.

Tot slot:
VDA Amsterdam heeft alle vrije leiders van shirts voorzien welke de komende jaren gebruikt zullen worden.

Wij willen alle leiding bedanken voor hun inzet, Joke voor het verzetten van de wedstrijden en alle sponsoren voor hun medewerking.