SponsorKliks, gratis sponsoren! 

Adres en contact

Kantine (veld en sporthal De Meent)
Bovenweg 5

1276 XZ Huizen
Telefoon : 035-5265876

Secretariaat:
secretariaat@kvhuizen.nl
Telefoon: 035-5446035
Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaatjeugd@kvhuizen.nl
wedstrijdsecretariaatsenioren@kvhuizen.nl

Programma

Uitslagen

Kalender

Vanaf 2018/2019 spelregelbewijs verplicht voor senioren

Het zal er al een poosje aan te komen, maar het gaat toch echt gebeuren. Vanaf het seizoen 2018/2019 wordt het spelregelbewijs verplichte kost voor iedere korfballer inde senioren. Het seizoen daarna ook voor de A-jeugd en het jaar daarop voor de B-jeugd Veel andere sportclubs hebben de regel al jaren ingevoerd dat je een spelregelbewijs moet halen om de sport te mogen doen en dat gaat nu ook gelden bij korfbal. Als je het spelregelbewijs niet hebt, dan kan dat betekenen dat je niet (meer) mag spelen. Wat het KNKV precies voor regels daarin gaat hanteren is nog niet duidelijk. Duidelijk is dus wel dat je je spelregelbewijs dient te gaan halen.

KV Huizen is al enige tijd bezig om iedereen aan te slag te krijgen met het spelregelbewijs en een groot aantal leden zijn al begonnen. Zo heeft een groot deel van de selectiespelers het spelregelbewijs gehaald en is ook de B1 druk bezig geweest om het bewijs te halen!

Toch zijn er nog veel spelende leden (dus ook algemeen reserves)  die het bewijs nog niet hebben. Het aankomende seizoen 2017 / 2018 kun je dus gebruiken om het spelregelbewijs te gaan halen. 
 
Ben je reeds in het bezit van een diploma van de voormalige opleiding Basis B, dan heb je vrijstelling voor het spelregelbewijs. Natuurlijk dagen we jou en andere leden en geïnteresseerden wel uit om op Korfbalmasterz.nl je kennis te testen! Op deze site vind je spelregels en spelsituaties. De spelregel is de theoretische achtergrond, de spelsituatie is de vertaling naar de praktijk. In de spelsituaties zie je voorbeelden van situaties die betrekking hebben op die spelregel. Per spelsituatie zijn oefentoetsen te vinden. De oefentoetsen zijn vrij beschikbaar en mag iedereen maken zo vaak hij/zij wil. Het doorlopen van de oefentoetsen is niet noodzakelijk om het spelregelbewijs te halen.
Meer informatie over het verplichte spelregelbewijs wordt tijdig gecommuniceerd vanuit de KNKV. Zodra wij hier meer informatie over hebben zullen wij dit ook bij de KVH kenbaar maken via mail, Facebook en onze site. Aan het begin van het nieuwe seizoen zullen wij weer een avond organiseren waarin we de laatste spelregelwijzigingen met elkaar doornemen, maar ook aan de slag gaan met het spelregelbewijs.
Mocht je nog vragen hebben kan je ons het snelste bereiken via: scheidsrechters@kvhuizen.nl.
 
Aanspreekpunten binnen de KVH over Korfbalmasterz is Hendrik Jongerden.
 
Mocht je gewoon willen kijken hoe het met jouw kennis staat, dan kan je gratis oefenen op www.korfbalmasterz.nl. Wil je in gaan loggen om je spelregelbewijs te halen, stuur ook dan een mail naar de scheidsrechterscommissie.