Nieuws uit de scheidsrechterscommissie

De afgelopen seizoenen is Huizen 2 bijna elke competitie met punten in mindering gestart i.v.m. de sportieve sanctie van het KNKV voor het te weinig leveren van scheidsrechters voor wedstrijden buiten de KV Huizen. Naast deze sportieve sanctie is er ook de financiële sanctie in de vorm van een geldboete.
Helaas is het afgelopen zaalseizoen niet gelukt om voldoende wedstrijden te fluiten en zal Huizen 2 weer met puntenaftrek het zaalseizoen moeten starten. Daarnaast zal het KNKV een boete opleggen. Gelukkig is het tijdens het veldseizoen gelukt om genoeg wedstrijden te fluiten. Hierdoor is er geen puntenaftrek en geldboete  voor de aankomende veldcompetitie. De scheidsrechterscommissie wil alle scheidsrechter die bij de KVH en daarbuiten hebben gefloten bedanken voor hun inzet!

Geslaagden bij de KVH

Het afgelopen veldseizoen hebben enkele (oud) scheidsrechters van de KVH de cursus tot Waarnemer gedaan bij het KNKV. Ver hoefde er niet gereden te worden, want de cursus werd gegeven in onze eigen kantine.

Tijdens de cursus werd geleerd hoe een scheidsrechter beoordeeld moet worden en hoe je hierover een rapport opstelt. Naast de twee cursusavonden en het maken van een portfolio, moesten er ook een drietal wedstrijden worden waargenomen samen met een ervaren beoordelaar als oefening en was de vierde wedstrijd het examen.

Voor deze cursus zijn Hendrik Jongerden, Mariska Boegschoten, Thomas Boegschoten en Rick Jongerden geslaagd! Zij mogen nu buiten de vereniging scheidsrechters waarnemen. Deze waargenomen wedstrijden worden weer mee geteld in de regeling voor de te fluiten wedstrijden buiten de KVH.

cheidsrechters in opleiding

Afgelopen veldseizoen zijn Hendrik Jongerden en Arnold Schipper gestart met de scheidsrechterscursus. Arnold zal volgend seizoen nog 1 wedstrijd fluiten en mag daarna examen doen. Succes Arnold!
Hendrik heeft 27 mei examen gedaan en is geslaagd. Hendrik gefeliciteerd!

Ewout Sijl en Jelmer Rebel zullen volgend seizoen starten met de cursus. Heren veel succes!
De nieuwe scheidsrechters gaan wedstrijden buiten club gaan fluiten om ook een bijdrage te leveren aan het voorkomen van boetes.

Als jij het ook leuk vindt om een wedstrijdje te begeleiden als scheidsrechter of wil je je spelregelbewijs halen (www.korfbalmasterz.nl), stuur dan een mailtje naar scheidsrechters@kvhuizen.nl.

Het scheidsrechterskorps kan altijd hulp gebruiken en met je spelregelbewijs heb jij de regels onder de knie!

Namens de scheidsrechterscommissie wens ik jullie een fijne vakantie toe en we treffen elkaar weer op het veld.