Bekijk hier het KVH protocol verantwoord sporten (Corona-regels)

KV Huizen 2 wint 1e competitiewedstrijd van Madjoe 2 met veel enthousiasme en strijd

Na de wedstrijd van Huizen 1 tegen Madjoe 1 mocht ook Huizen 2 het tegen dezelfde tegenstander opnemen. Nieuw dit jaar, de wedstrijden van het 2e team van Huizen worden gespeeld ná het vlaggenschip. Het voordeel hieraan was dan ook dat er een goede inschatting kon worden gemaakt van de tegenstander. Niet zonder resultaat: Madjoe 2 werd verslagen met een 13-10 eindstand.

Om 16:30 uur floot de heer Koning in voor de start van de wedstrijd Huizen 2 – Madjoe 2. Na de nipte nederlaag van het 1e team, was Huizen erop gebrand om aan het langste eind te trekken. Huizen schoot dan ook met veel bravoure uit startblokken en noteerde binnen 5 minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord. Lichtelijk overdonderd scherpte Madjoe zich direct op en binnen een paar minuten hadden ze de achterstand omgegooid naar een 3-4 voorsprong. Dit kwam mede doordat de kansen die gecreëerd werden, niet werden benut. Daarnaast kreeg de aanval weinig ruimte om hun eigen spel te spelen. Coach Sjaak van der Burgh greep dan ook direct in met een wissel om proberen de wedstrijd weer open te breken. Ruben betrad het veld en trok de stand direct gelijk met een fraai onderhandse doelpunt. Tot aan de rust ging het vervolgens redelijk gelijk op, maar ging Huizen met een lichte voorsprong de kleedkamers opzoeken: 6-5.

Tijdens de rustbespreking werd al aangegeven dat Madjoe tot het einde zou strijden om alsnog de overwinning eruit te slepen. Het was dan ook zaak om de voorsprong te behouden en uit te breiden. De eerste 5 minuten na rust ging de aanval dan ook op zoek naar de 2 punten verschil, maar de bal vloog er maar niet in. Gelukkig werd er aan de andere zijde sterk verdedigd en creëerde Madjoe niet meer dan 1-schots aanvallen. Dit werd na ruim 8 minuten beloond door de opening van de score vanuit het aanvalsvak. Het vertrouwen in een overwinning kwam steeds meer naar boven, maar mocht nog niet resulteren in een voorsprong van vier doelpunten. Met een aantal noodzakelijke wissels om de wedstrijd op slot te gooien lukte Huizen om de voorsprong vast te houden, eindstand 13-10.

De euforie van de overwinning was groot en smaakt naar meer. Volgende week mag Huizen 2 op bezoek bij KV Danaïden 3 in Leiden. Zij zullen dan om 15:30 uur op zoek gaan naar de volgende 2 punten van de competitie. Kom jij ze aanmoedigen?