HKC (U) 1 –  Huizen 1

In Utrecht stond HKC, de koploper en nog ongeslagen ploeg van de veldcompetitie, te wachten op de spelers van Huizen. Huizen ging de wedstrijd in met de gedachte, dat er tegen deze overweldigers niets te verliezen viel en er alleen winst kon worden behaald.

Het team van Huizen bestond deze keer uit een andere opstelling dan gewend. De ploeg werd deze wedstrijd versterkt door de heren Thijs en Jelmer uit S2. De wedstrijd werd gestart en al snel bleek dat het verdedigen niet het grote probleem zou zijn van deze wedstrijd. Het scoren daarentegen leek erg lang op zich te wachten. De HKCers scoorden maar liefst vijf keer voordat Johan en Maxime ook een punt mochten scoren. Hierna werd er weer vier keer op rij gescoord door HKC en mocht Huizen nog één punt mee pikken in de laatste minuut van de eerste helft. Ruststand: 9-3.

Na een motiverende speech in de rust van hoofdcoach Arnold, stapten de spelers van Huizen weer met opgeheven hoofd het veld op. Joyce liet gelijk zien dat de Huizers wel degelijk kunnen scoren en schoot maar liefst tweemaal achter elkaar raak in korte tijd. Tijdens het verdere verloop van de wedstrijd werd er aan beide kanten meerdere keren gescoord. De HKCers veranderden van tactiek en gingen “achter verdedigen”. De Huizers leken hierdoor meer moeite mee te hebben om een goede aanval op te kunnen zetten, waardoor het scoren weer wat langer op zich liet wachten. Uiteindelijk wist Huizen een betere tweede helft te leveren waarin een gelijk aantal doelpunten is gescoord met de HKCers. Echter door het laten liggen in de aanval van de eerste helft kwam de eindstand uit op 16-10 winst voor de HKCers.