Bekijk hier het KVH protocol verantwoord sporten (Corona-regels)

Vlaggenschip KV Huizen onderuit ondanks aantrekkelijke korfbalspel

Na ruim driekwart jaar geen officiële competitiewedstrijd gespeeld te hebben, trad het vlaggenschip van KV Huizen op zaterdag 11 september 2021 aan tegen Madjoe uit Rijnsburg. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende nipte nederlaag 14-16.

Na een goede voorbereiding met de selectie floot de heer Limburg om 15:00 uur voor het eerst deze zaterdag. Het was de uitploeg die fel van start ging en binnen no-time de score opende. Met veel fanatisme werd dit uitbundig gevierd en zo wist Huizen dan ook dat ze deze middag aan de bak moesten. Gelukkig liet ook Huizen al snel van zich horen. De scheidsrechter gaf al snel een signaal af dat overtredingen bestraft werden, waarna Johan de stand gelijk kon trekken door een vrije bal fraai af te ronden. Waar het Huizen echter hier en daar ontbrak aan de scherpte om af te ronden, schoot Madjoe met scherp, 5 van de eerste 6 goals werden van afstand gemaakt. Met een time-out probeerde coach Arnold Schipper het met name verdedigend dan ook te corrigeren. De boodschap: geen centimeter ruimte geven. Zo wist Huizen dan ook de stand vlak voor rust van een 3-6 achterstand om te buigen naar 8-7 voorsprong. Helaas kwam het rustsignaal net te laat en wist Madjoe de schade weer in te halen door twee vrije ballen af te ronden.

Na rust bleef het speelbeeld lijken op de 1e helft. Huizen liet zeer mooie aanvallen zien en kwam dan ook weer op voorsprong, 11-10. Na deze voorsprong werden er nog steeds goede aanvallen opgezet, maar ontbrak het aan de afronding. Daarentegen zette Madjoe een tandje bij en scoorde 5x op rij, waardoor Huizen ineens tegen 4 doelpunten achterstand stond aan te kijken. Ondanks een aantal tactische wissels om extra in de aanval te kunnen komen, was deze achterstand te groot om nog te overbruggen. Huizen wist de schade in de laatste minuten nog te beperken door een aantal goed uitgespeelde aanvallen, maar toch resulteerde het in een  14-16 nederlaag.

Ondanks de nare nasmaak kan het vlaggenschip terugkijken op een goede wedstrijd, waarin tot de laatste minuut werd gevochten. Het fraaie aanvalsspel doet vermoeden dat de eerste punten niet lang op zich zullen laten wachten. Zaterdag 18 september mogen ze dit al proberen te bewijzen tegen ESDO 1 om 15:30 uur op het Sportpark in Kockengen. We hopen op weer veel steun van toeschouwers te mogen rekenen.