Bekijk hier het KVH protocol verantwoord sporten (Corona-regels)

Huizen 1 door winst mede-favoriet voor runner-up, koploper blijkt maatje te groot

Afgelopen week speelde het geel-groene vlaggenschip twee wedstrijden in twee dagen. Op donderdag stond de inhaalwedstrijd tegen DKV uit Diemen op het programma en op zaterdag reisde de hoofdmacht af naar Amsterdam voor een treffen met Sporting West. Directe concurrent DKV werd in een kleine avondthriller met 9-10 verslagen. Twee dagen later werd terecht met 9-7 verloren van koploper Sporting West dat Huizen, mede door het extreme herfstweer op het Westergasterrein, spaarde.

De wedstrijd in Diemen kwam donderdagavond traag op gang. Na een snelle 2-0 achterstand had Huizen in offensief opzicht moeite met DKV. Twee treffers van zowel Frank Bax als Pim van Haaren brachten de ploeg uit ’t Gooi op gang: 2-4. Daarna hield Huizen eigenlijk steeds het initiatief, maar echt de trekker overhalen lukte de uitploeg niet. Bij 3-6 en 4-7 leek Huizen er definitief met de winstpunten vandoor te gaan maar DKV bleef, voor twee handjes vol wisselspelers en stafleden, aanhaken. De slotfase kenmerkte zich door veel duels over en weer, maar vooral veel spanningsfouten. Een rake strafworp (9-10) bracht DKV vlak voor tijd terug in de wedstrijd, maar Huizen overleefde de slotminuut en kon tevreden terugkeren naar de thuisbasis.

Zaterdag, 15:30 uur, Amsterdam

In de gutsende regen stond Huizen klaar op het veld om het tegen de koploper op te nemen. Het fluitsignaal ging af en nog geen minuut later werd er al door Sporting West gescoord. Hierna volgden in een rap tempo ook het tweede, het derde en het vierde doelpunt voor de Amsterdammers. Na een lang verloop van de wedstrijd wist Pim van Haaren eindelijk een doelpunt voor Huizen te scoren. Sporting West antwoordde hier gelijk op met twee tegendoelpunten. Ondanks de 6-1 achterstand van Huizen werd er steeds sterker verdedigd en werden er minder diepe ballen gegooid die, door het natte weer, niet gevangen werden. Invaller Roelof Hogenbirk stond nog maar kort in het veld, maar wist al snel een doelpunt te maken. De ruststand bedroeg daarmee 6-2.

De tweede helft begon en Joyce Westland kreeg gelijk voor elkaar waar Huizen de hele wedstrijd al problemen mee had: scoren. Verdedigend kreeg Huizen meer controle en wist Sporting West een tijd lang maar één doelpunt te maken. Huizen reageerde hierop door twee keer snel achter elkaar te scoren. Met nog ongeveer 15 minuten te gaan, leek Huizen toch nog een kans te hebben. Sporting West scoorde vervolgens een snelle tegentreffer, waarna het een tijdje stil bleef aan de kant van Huizen. Invallers Hendrik Jongerden en Iris van Stuijvenberg wisten aan het einde van het duel nog twee doelpunten te verzilveren. Helaas volgde hierop snel het eindsignaal: 9-7 voor Sporting West.

Komende zaterdag ontvangt Huizen op eigen veld laagvlier Oranje Nassau en kan het de vierde wedstrijd winnend afsluiten. De wedstrijd begint om 15:30. Houd de komende dagen de sociale media en website in de gaten voor de link naar de livestream!