Huizen neemt afscheid met gelijkspel

In het laatste speelweekend waar niets meer op het spel stond, mocht Huizen het thuis opnemen tegen De Vinken uit Vinkeveen. De Vinken bezette de 3de plek en Huizen de 4de. Bij winst voor Huizen zou de competitie op de 3de plek eindigen.

Na het eerste fluitsignaal kon het publiek na 20 seconden al juichen, want Huizen scoorde direct en ook de daarna opvolgende aanval eindigde met een score. In de eerste fase van de wedstrijd waren het vooral het 1ste aanvalsvak van Huizen en de 1ste verdediging van De Vinken die de wedstrijd bepaalden, want na de 2-0 volgde 2-2, 4-2 en 4-4. Hierna haperde het spel van Huizen en kon De Vinken de score uitbouwen en moest Huizen in de achtervolging. Er werd gerust bij een stand van 6-10.

Huizen was na rust niet van plan om de wedstrijd zo te laten lopen en liet met degelijk aanvalspel en een sterke verdediging De Vinken niet meer los. Het team liet zien wat het in de afgelopen jaren o.a ‘geleerd’  heeft van trainer Bas de Jong door vooral op werk- en vechtlust de wedstrijd naar zich toe te trekken.  De Vinken kon hierdoor in de tweede helft nog maar 2x scoren en Huizen stelde daar 6 doelpunten tegenover. De scheidsrechter, die de wedstrijd goed aanvoelde, floot af bij een stand van 12-12.

Tegen het einde van en na de wedstrijd stond ‘afscheid’ vooral centraal. Na een lange periode in Huizen 1 te hebben gespeeld werd afscheid genomen van Jacqueline Doorn. Ook Carlijn Kraak werd bedankt, vanwege een blessure moet zij helaas stoppen met korfballen. En na drie jaar het hoofdtrainerschap te hebben vervuld, mocht ook Bas de Jong bloemen en een leuke herinnering in ontvangst nemen.

Volgend seizoen mag Huizen onder leiding van de nieuwe trainer Arend Bakker opnieuw gaan strijden voor het kampioenschap.