Huizen laat zien wat het waard is tegen ZKC

Afgelopen zaterdag moest Huizen thuis spelen tegen de nummer 2, ZKC 1 uit Zaandam. De uitwedstrijd werd met 14-13 verloren, waarvan de laatste vijf doelpunten vooral strafworpen in het voordeel van ZKC waren. Het was dus mede door deze vele overtredingen aan onze kant dat we deze wedstrijd hebben verloren.

Trainer Bas de Jong heeft de spelers van Huizen op het hart gedrukt dat er vanaf minuut 1 veel druk gezet moest worden zodat ZKC niet aan het eigen spel toe zou kunnen komen.

Huizen opende de score met een mooi afstandsschot. Na een tegendoelpunt liep Huizen uit naar een voorsprong van 5-1. Huizen had duidelijk de overheersende hand maar verloor op richting het eind van de eerste helft even de focus. De stand liep uit naar 6-6. Vlak voor de scheidsrechter floot voor de rust, kwam Huizen toch nog op een voorsprong waardoor Huizen toch met een goed gevoel aan de tweede helft kon beginnen.

In de tweede helft bleef het nog even spannend. ZKC en Huizen liepen gelijk op, maar na de 8-8 was ZKC kansloos. Huizen zette een sterke wedstrijd neer en liet zien wat het waard is door de goede aanvallen en sterke verdediging. Huizen sloot de wedstrijd mooi af met een 12-10 overwinning.

Aanstaande zaterdag 16 mei speelt Huizen 1 tegen DSO (A) in Alkmaar om 15.30. U bent allen van harte welkom om ons weer aan te moedigen!