Huizen wint bij SDO(H)

Afgelopen zaterdag stond de tweede uitwedstrijd van het tweede deel van het veldseizoen op het programma. Huizen vertrok in een volle zon richting Hillegom, waar zij een wedstrijd op gras tegen SDO zouden gaan spelen. De thuiswedstrijd eindigde in 17-10, maar coach Bas de Jong gaf aan dat deze wedstrijd minder gemakkelijk zou gaan verlopen.

Huizen begon de wedstrijd met wat lichte blessures. Huizen scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd door een strafworp, waarna niet lang de 0-2 volgde uit een dynamische spelsituatie. Het andere aanvalsvak creëerde wel kansen, maar had moeite met de afronding van deze kansen. Het andere verdedigende vak had SDO goed onder controle maar kon niet voorkomen dat door het lange zoeken van het andere vak, er door SDO uit een onterechte gegeven vrije bal en een afstandsschot gescoord werd. Vlak voor rust begon het aanvallende spel van Huizen wat beter draaien, vooral ook in het andere vak. Hierdoor gingen we de rust met een voorsprong van 2-6.

In de rust werd verteld door de coach dat we er nog niet waren. Doordat SDO de vorige wedstrijd ook een grote achterstand had overbrugd na rust, moesten wij op onze hoede zijn.

In de eerste aanval van de tweede helft liet Huizen zien dat dit niet toegelaten zou worden door een kort afstandsschot wat gescoord werd. Niet lang daarna liep Huizen uit naar 2-8, mede door onzorgvuldigheid in het aanvalsvak van SDO.

De wedstrijd ging verder zonder dat Huizen zichzelf in gevaar bracht. De verdediging kreeg steeds meer grip op het spel van SDO en liet weinig kansen toe. De aanval van Huizen beloonde het verdedigende werk door te scoren uit goede combinaties. Jelmer Rebel mocht ook nog zijn minuten maken en debuteerde in Huizen 1. Zijn invalsbeurt ging hem goed af. Hij beantwoordde zijn lange (warme) zit op de reservebank met het scoren van zijn eerste schot in zijn eerste aanval.

Door het goede teamwerk wat Huizen heeft laten zien vandaag, eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning met een eindstand van 6-14. Dit is de tweede overwinning op rij van Huizen. Huizen beloont zichzelf met het harde werken voor en met elkaar.

Huizen hoopt deze serie door te zetten. Aanstaande zaterdag speelt Huizen een belangrijke wedstrijd tegen de Corvers uit Hilversum. Huizen maakte het zichzelf in de uitwedstijd onnodig moeilijk, maar wist in de laatste minuten toch nog de punten mee naar huis te nemen (13-14).

U bent aanstaande zaterdag van harte welkom op het Huizer speelveld om 15:30, wij hopen u allen te zien.