Huizen pakt de eerste punten door zege op Midlandia

Afgelopen zaterdag speelde Huizen een wedstrijd tegen Midlandia. De vorige wedstrijd tegen Midlandia werd nipt verloren met 13-11. Deze ploeg staat nu 1 plek boven ons, waardoor dit een wedstrijd was waar de kansen lagen voor de eerste overwinning.

Met volle moed begonnen we aan de wedstrijd, maar helaas kwamen we al snel op een 0-1 achterstand. Dit werd gelukkig snel weer gelijk gemaakt. Tot de 4-4 werd er om en om gescoord door Huizen en Midlandia. Daarna liep Midlandia een klein beetje uit, waardoor we tegen een 4-6 achterstand aankeken. Tot nu toe waren er alleen nog maar afstandsschoten gescoord.  En uiteindelijk werd het zelfs een  5-8 achterstand. Maar vanaf dit moment had Midlandia moeite met scoren en hebben ze zelfs ook niet meer gescoord tot aan de rust, terwijl Huizen dit wel deed, namelijk 4 doelpunten achter elkaar. Hierdoor ging we met een 9-8 voorsprong de rust in.

Na rust maakte Midlandia meteen de gelijkmaker, waardoor het weer 9-9 stond. Toch liep Huizen weer een beetje uit met 2 doelpunten verschil. Maar Midlandia kon weer terugkomen en dit resulteerde zelfs in een achterstand voor Huizen, 12-13. Maar Midlandia kreeg weer een fase waarin ze moeite hadden met scoren, zoals in de eerst helft ook al het geval was, waardoor Huizen weer kon uitlopen en het dit keer vast wist te houden tot aan het einde van de wedstrijd. De eindstand was dan ook 17-14 in het voordeel van Huizen. Dit was onze eerste overwinning en na de wedstrijd was de vreugde dan ook groot.

Volgende week reizen we af naar de koploper Oranje-Zwart in Zwolle. De vorige keer werd dit verloren met 12-25. Dit gaat dus een zware wedstrijd worden, maar we gaan er alles aan doen om het Oranje-Zwart moeilijk te maken. Iedereen is welkom om ons te komen aanmoedigen.