De Vinken 1 - Huizen 1

Na een vrij gemakkelijke, maar zeker zeer belangrijke overwinning op hekkensluiter DSO (A) 1 vorige week. Moesten we deze week hard trainen om klaar te zijn voor alweer de laatste wedstrijd op het veld.
Na een goede trainingsweek, die we met droog weer afwerkte, waren we klaar om vandaag in de regen te spelen.

Coach Bas de Jong had zijn opstelling bekend gemaakt. Helaas konden Carlijn en Henrike niet mee doen, en raakte Vincent ook nog is in de laatste minuten van de training geblesseerd. Zo zat het ons niet echt mee. We hopen dat ze allemaal weer snel aansluiten. Arnold keerde wel terug na een blessure en Nina van Kommer mocht in de basis beginnen.

De wedstrijd was begonnen. Beide ploegen hadden moeite om in hun spel te komen. De bal was erg glad, waardoor beide ploegen op balbezit probeerde te spelen. De Vinken kwam toch op voorsprong door een vrije bal. Stand 1-0. Gelukkig maakte onze aanvoerder van vandaag de 1-1, door een mooie omdraaibal erin te gooien. Johan liet zien ( met een mooie ingepakte knie) waarvoor hij in het veld staat. Hij scoorde de 1-2 en daarna maakte hij een mooie actie, maar zijn tegenstanders hinderde hem en zo kreeg Huizen terecht een strafworp. Heel Huizen wist het al. Het zou 1-3 worden, want Jacqueline neemt de strafworpen. Helaas was deze voorsprong niet voor lange tijd. De Vinken kwam zelfs op een 4-3 voorsprong. Dit deden ze door een vrije bal en twee afstand schoten erin te leggen.  Gelukkig was daar rebounder, maar tegenwoordig goalgetter Mark van Holk die de stand weer gelijk maakte, door een mooi afstand schot erin te leggen. Stand 4-4. De Vinken zette voor rust nog even aan en kwamen weer op 2 punten voorsprong, maar Johan maakte het weer gelijk, door een afstandschot en een vrije bal erin te leggen.

Rust stand 6-6. In de rust sprak de coach ons toe. We kregen te horen dat we vooral de persoonlijke fouten eruit moesten halen en dat we meer moesten lopen.

De tweede helft kon beginnen. De zon scheen weer en voor het publiek was deze helft leuker om te zien. Er kon weer gekorfbald worden, met veel afstand schoten en veel lange ballen. De Vinken kwam direct na rust op 7-6 en zelfs op 8-6. Dit deden ze door met twee afstand schoten te scoren. Huizen schrok hier niet van en bleef rustig zoeken naar de goeie kansen. En het was Mark die zijn tweede van de dag maakte. Hij schoot er weer een afstand schot in. De Vinken maakte van de 8-7, 10-7. Arnold maakte er 10-8 van. Hij deed dit door een inschattingsfout van zijn tegenstander af te straffen met een korte kans onder de korf. De Vinken scoorde de 11-8. Deze had afgekeurd moeten worden, maar de overtreding werd niet gezien door de scheidsrechter. Helaas de scheids kan niet alles zien, dus we moesten door. Gerrine maakte nog een mooi afstand schot. Stand 11-9. Het kon nog. Coach Bas vond het tijd om te Wisselen. Arnold verliet het veld en aanvaller Maikel Van As kwam erin. De Vinken kwamen steeds meer in de wedstrijd, dat zag je aan hun spel. Ze speelde met steeds meer vertrouwen en elk schot ging er bijna in. Zo scoorde ze drie keer achter elkaar.  Stand was in inmiddels 14-9. Huizen bleef er voor vechten. En dat werd ook beloond met een doelpuntje. Johan maakte een mooie loop actie en scoorde mooi met 1 hand. Hendrik  schoot de 14-11 er ook in.  Dus zo bleef het spannend. Met nog zo'n 12 min bleef Huizen erin geloven. We kregen zelfs nog een paar grote kansen om de  twaalfde te maken, maar helaas ging de bal er niet in. En zo viel hij aan de andere kant. Het was een dame van de Vinken die hem van heel ver erin schoot. Stand 15-11. Johan maakte er nog 15-12 van. Maar het was weer de Vinken die het volgende doelpunt maakte. Ze mochten nu vanaf 2,5 meter aanleggen. En ook deze ging erin. Maikel scoorde daarna vrij snel met een afstand schot, zo bleven we toch dicht in de buurt. Huizen kreeg haast, dat zag je aan alles. Er kwam ook nog een wissel aan de kant van de Vinken. De scheids had niet aangegeven dat hij zijn tijd had stil gezet, maar Huizen wilde ook uit respect niet naar de scheids toe lopen. De Vinken deed namelijk een publiekswissel omdat deze speler zijn laatste wedstrijd speelde. En dat moment mag je natuurlijk niet verpesten. Met nog zo'n kleine 5 min te spelen leek het erop dat Huizen deze wedstrijd niet zou gaan winnen, maar het was Hendrik die hem erin schoot. Dit was een mooi doelpunt, Maikel maakte een mooie actie en speelde hem naar Hendrik. Stand 16-14. De Vinken maakte er nog 17-14 van. En het laatste doelpunt kwam weer van Johan. Hij schoot er nog een afstand schot in. En dat was gelijk het einde. Huizen verloor met 17-15.

Doelpuntenmakers: Johan 6x, Hendrik 3x, Mark 2x, Jacqueline 1 x, Gerrine 1x, Maikel 1x en Arnold 1 x.

We willen graag onze wissels/invallers Maikel Roelof  en Elisa  bedanken voor het mee gaan. Nina van Kommer bedanken voor het mee spelen. En we willen natuurlijk het publiek weer bedanken voor de steun!!

We hopen iedereen weer te zien in de zaal. Graag nodigen we u uit om naar het GZK te komen. Huizen neemt het dan op tegen SKF 4 en andere ploegen.

We hopen u alle op het toernooi en het feest te zien.