Huizen wint laatste thuiswedstrijd

Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd van de eerste helft veldcompetitie op het programma. Huizen trof op eigen veld 'Door Sport Ontspanning' (DSO) uit Alkmaar. DSO bungelt wat onderaan in de ranglijst en Huizen kon er dan ook vanuit gaan dat de winst niet zonder slag of stoot zal worden behaald.

Foto's van de wedstrijd, met dank aan Remco Veenendaal: klik hier

In de voorbespreking werd dit ook door coach Bas aangegeven. Er moest goed gekorfbald worden waarin Huizen niet te statisch moest gaan spelen.

Huizen begon daarin ook goed door op 1-0 voorsprong te komen na een mooi afstandschot van Hendrik. Helaas wist DSO uiteindelijk aan te sluiten en zelfs op voorsprong te komen. Huizen had het tweede deel van de eerste helft moeite met aanvallen. Maxime scoorde nog een mooie doorloopbal. Fraai combinatiespel van Johan en Mark zorgden ook nog voor twee doelpunten, waaronder een doorloopbal die kunstig afgemaakt werd door Mark.
Slordige pases en te gehaast willen spelen leverde een helaas ruststand van 4-4 op. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

In de rust werd aangegeven meer gebruik te moeten maken van het open verdedigen van de tegenstander. Hierdoor konden er meer kansen worden gecreeërd.

Na rust was het Vincent die Huizen weer op voorsprong bracht door een mooi schotje. DSO wist hierop te antwoorden door tweemaal te scoren, 5-6. Hierna volgde een scorenloze periode voor DSO waarin de focus van de tegenstander meer kwam te liggen op fysiek korfbal, dan te willen spelen voor de winst. Gelukkig bleef Huizen wel doorspelen voor de winst. Mark bracht Huizen weer op gelijke hoogte met DSO. Het andere vak vervolge het scoren door een schot van Vincent. Roelof was in het veld gekomen en wist zijn eerste beste schot er in te schieten waardoor de stand werd gebracht naar een 8-6 voorsprong.
Het al eerder genoemde fysieke korfbalgedrag maakte de wedstrijd er naar dat de scheidsrechter helaas de kaarten niet op zak kon houden. Beide ploegen zagen een speler met rood van het veld vertrekken.
Buiten deze keerzijde in de wedstrijd om bleven de punten wel in Huizen. Eindstand uitendelijk 10-6, ngog verder mede mogelijk gemaakt door Johan en Jacqueline.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de eerste helft veldcompetitie op het programma tegen de Vinken uit Vinkenveen. Huizen speelt om 15.30u in Vinkeveen. Natuurlijk hopen we weer op al jullie aanmoedigingen, zodat deze wedstrijd hopelijk met de winst bekroond mag worden!!'