Huizen behaalt moeizame overwinning op De Corvers

Na een klinkende overwinning van Huizen 2 op De Corvers 2 was het afgelopen zaterdag de beurt aan Huizen 1 om hetzelfde te doen.
Met een moeizame start duurde het enkele minuten voordat het eerste doelpunt viel. Na dit afstandschot van Arnold was het De Corvers die door middel van een vrije bal de 1-1 maakte.

Met wisselvallige aanvallen waarin de teams om en om scoorde was de ruststand 5-5 door doelpunten van Johan, Vincent, Mark en Arnold.

Na de rust was het Nina van Kommer die de plek van Carlijn in nam. In tweede helft werd meer kansen gecreëerd maar liepen we nog steeds gelijk op. Door doelpunten van Johan en Vincent werd het 6-7. Na een ongelukkige botsing moest Arnold het veld verlaten en werd vervangen door Maikel.

Na doelpunten van Henrike (7-8) was het de heer van Mark die zijn frustratie uitoefende door Mark een klap te geven. Hier waren hij en de scheidsrechter echter niet van gediend, en met een kleine opstoot en een gele kaart voor beide heren was dit een kantelmoment, waar huizen het voordeel begon te pakken in de wedstrijd. Na een doelpunt van Maxime werd de stand 9-9. Met nog een tegendoelpunt begon de wedstrijd ook in het puntenverschil te keren en waren het Johan 2x, Maikel en Vincent die een serie mooie aanvallen en acties afronden met een doelpunt.

Met deze reeks van doelpunten was het voor het eerst in de wedstrijd een afstand gecreëerd van drie doelpunten (10-13). Met nog drie minuten te spelen hadden we deze riante voorsprong hard nodig want nu was het de scheidsrechter die van zich liet spreken door twee dubieuze strafworpen aan De Corvers te geven.

Met nog een minuut te spelen werd er bij een stand van 12-13 de bal verloren in het aanvalsvak. Hier mqakte De Corvers gebruik van door een afstandsschot te scoren 13-13.

Met 30 seconde op de klok begon Huizen aan zijn laatste aanval. Na een goede looplijn van Henrike die de aangeef te pakken kreeg was het Johan die een vrije doorloopbal kon maken voor de winst, maar deze werd echter gemist. Echter, kon hij de bal zelf afvangen en met een kort schot van onder de paal toch nog het verlossende doelpunt makte en zo is Huizen 1 ook met de winst naar huis gegaan.

Doelpunten makers: Johan 5, Vincent 3, Arnold 2, Mark 1, Henrike 1, Maxime 1, Maikel 1.

Wij willen het publiek dat met grote aantallen aanwezig was heel erg bedanken voor de support bij deze wedstrijd.

Volgende week gaan wij op bezoek bij ZKC ’31 in Zaandam die met 6 punten een punt boven ons staan.