Huizen wint met ruime cijfers van SDO (H)

Vandaag 13 september 2014 stond de wedstrijd Huizen 1 - SDO (H) 1 op het programma. Na 2 teleurstellende wedstrijden, waarover jullie in eerdere verslagen hebben kunnen lezen, was Huizen gebrand om de punten te pakken. Op de training was er goed nieuws. Gerrine Lustig sloot weer aan bij de groep om te trainen. We hopen dat ze snel weer bij de wedstrijdselectie zit.

Huizen begon de wedstrijd scherp. Na een goeie lange aanval, kreeg Arnold een schotherhaling van zijn vak en maakte daarmee al snel de 1-0. SDO schoot daarna de 1-1 erin. Huizen schrok daar niet van en ging gewoon door met wat ze van plan waren. Door weer een goede lange aanval met goede combinaties was het nu Henrike die met een afstand schot scoorde. SDO had het moeilijk om tegen dit vak te verdedigen en maakte daardoor veel overtredingen. Johan strafte dat keurig af door de vrije bal er gewoon in te schieten. Stand 3-1. Huizen probeerde het tempo hoog te houden en op de juiste momenten te schieten. Dat lukte aardig, want Huizen scoorde weer met een afstandsschot. Dit keer was het Hendrik die zijn eerste van de wedstrijd erin schoot, er volgen er nog 7. De scheidsrechter deze dag floot goed, maar hij was wel streng voor beide ploegen. Elke overtreding was een vrije bal en bij herhaalde overtredingen een strafworp. Zo mocht SDO aanleggen voor een strafworp. Stand 4-2. Johan maakte daarna al snel de 5-2 met een afstandsschot. De verdediging van Huizen onderschepte de bal en bracht hem keurig naar de aanval. Dit aanvalsvak was klaar om het mooiste doelpunt van de wedstrijd te maken. Door snelle combinaties in het vak, wist Vincent Johan te bereiken, zo scoorde Johan met een doorloopbal uit de ruimte. Huizen scoorde nog vijf keer voor rust. Hendrik 2x met een strafworp, Jacqueline 1x met een strafworp en Johan en Arnold beide met een afstandsschot. SDO scoorde nog 2x en zo gingen we rusten met een 11-4 voorsprong.

Coach Bas de Jong was tevreden. Hij gaf aan dat we vooral de positieve dingen eruit moesten halen en dat we niet mochten verslappen.

De tweede helft begon. Het duurde eventjes voordat er gescoord werd, maar het was SDO die als eerst scoorde. Dit deden ze door een fout in de rebound af te straffen.
Hendrik maakte de fout van zijn vakgenoot goed, door op precies dezelfde manier te scoren. Stand 12-5. Daarna schoot SDO de bal van afstand erin. Jacqueline maakte de 13-6 door een doorloopbal te scoren. Met nog ongeveer 20 minuten te spelen, kwam de eerste wissel aan Huizen kant. Arnold moest het veld verlaten en oud eerste speler Maikel Van As kwam er in. In die laatste 20 minuten maakte SDO nog 4 goals. En aan huizen kant was het de show van Hendrik. Hendrik maakte nog 4 verschillende doelpunten en maakte zo zijn 8ste doelpunt van de wedstrijd. Dit deed hij door 2 afstandsschoten, een strafworp en een korte bal erin te schieten. Maikel van As gaf bij die laatste een mooie pass op Hendrik.

Zo wonnen we de wedstrijd met 17-10. Misschien hadden we wat meer moet eisen van onszelf, maar we zijn blij dat we eindelijk ( ruim) gewonnen hebben. We zijn geen 1 keer in de problemen gekomen, dus een terechte overwinning.

We willen ons publiek weer bedanken voor de aanmoediging!  We hopen ze volgende week weer te horen. Dan spelen we uit bij de Corvers in Hilversum. Een lastige uitwedstrijd, want dan spelen we op een klein veld en op het gras.

Doelpuntenmakers: Hendrik 8x, Johan 4x, Jacqueline 2x, Arnold 2x en Henrike 1x.