Eerste puntje voor Huizen tegen DTS

Afgelopen zaterdag speelden we voor het eerst op een kleiner veld, zoals aangegeven door de KNKV. Hoe deze wedstrijd verliep tegen DTS (een ploeg uit Enkhuizen die gepromoveerd is uit de 4e klasse) is als volgt.
Huizen begon de wedstrijd slecht, nog duf van de lange rit of gewoon ongefocused want we stonden binnen no time al 4-0 achter voordat we iets terug deden. Nadat Hendrik en Carlijn een goal hadden gemaakt leek deze focus herpakt te zijn. Helaas kregen we na deze 2 doelpunten ook gelijk weer 2 goals tegen. Na er hierna 1 te scoren (Hendrik) en 2 tegen te krijgen waren we het zat. Door 4 doelpunten van Mark, Hendrik(2x) en Johan was het gat gedicht naar 8-7. Vervolgens kregen we nog een doelpunt tegen en scoorde Hendrik zijn 4e doelpunt.  Dit bepaalde de ruststand op 9-8.

Na de korte pauze kregen we direct een doelpunt tegen, gelukkig herstelde Johan zijn eerdere fout door er direct 2 in te knallen. Waardoor we nu op gelijke hoogte kwamen met de ploeg uit Enkhuizen. Hierna ging t golvend op en neer we kregen er 1 tegen en scoorde er 1, nog een tegen en weer 2 scoren waarna wij er ook 2 tegen kregen.

Met nog een paar minuten te spelen besloot de coach om Arnold voor de al 5x scorende Johan in te brengen. Een keuze die goed uitpakte. Want Arnold versierde in de laatste minuut een strafworp. Die koelbloedig gescoord werd door Jacqueline ondanks het geschreeuw van de thuisclub en supporters. De eindstand was dan ook 16-16. (Johan 5, Hendrik 7, Carlijn 1, Mark 1, Maxime 1, Jacqueline 1)

Maar waar ging het mis tegen zo'n zeer matig team? Ik denk dat wij verrast waren door de felheid waarmee DTS de wedstrijd begon, ook duurde het lang voordat wij iets terug wisten te doen. Daarnaast hebben we verdedigend wat steekjes laten vallen waar dat echt niet gehoeven had.

We willen de meegereisde supporters bedanken voor hun steun en zien u en hen aankomende zaterdag 13 sept graag terug, we zullen het dan in Huizen opnemen tegen SDO om 15:30.