Huizen kent valse start van competitie tegen VZOD

Dit eerste competitieweekend mocht Huizen het opnemen tegen een oude bekende, VZOD uit Kudelstaart. De laatste ontmoeting dateert van ongeveer zes jaar geleden en in die periode waren het spannende wedstrijden die telkens een andere winnaar kende.  Het team van trainer Bas de Jong kent wat wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen, Mark van Holk en Jacqueline Doorn zijn na een jaar afwezigheid weer terug in het vlaggenschip en Henrike Lustig maakt vanuit de A-jeugd haar debuut. Arnold Schipper is vanuit Huizen 2 overgekomen en daar tegenover staat het vertrek van Maikel van As.

Op het veld kende Huizen vorig seizoen een sterk optreden en dat wil het team wederom herhalen om zo om de bovenste plaatsen mee te doen. In de wedstrijd tegen VZOD bleek dat er nog wel wat te doen is. Huizen opende de score en zag VZOD direct geijk maken. Nadat wederom door beide teams gescoord werd, lukte het Huizen om een marge van drie punten op te bouwen, maar daarna was het woord toch aan VZOD. De aanvallers lieten het bij Huizen afweten, waardoor VZOD dichterbij kwam en zelfs over Huizen heenliep en een voorsprong nam van 5-7. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft moest Huizen hard werken om VZOD niet verder uit te laten lopen, maar dit lukte behoorlijk. Daar tegenover stond echter nog steeds het ontbreken van de benodigde scherpte in de aanval, waarbij het toch lukte om op gelijke hoogte te komen, 8-8. Wederom scoorde VZOD de 8-9 en in plaats tegen te scoren, miste Huizen een strafworp en maakte VZOD de klus definitief af 8-10. De 9-10 kwam te laat voor Huizen om het VZOD nog moeilijk te maken.

Een slechte start voor de Huizer korfballers van deze competitie. Het verliezen van deze wedstrijd had niet hoeven gebeuren, maar zet het team op scherp voor de komende wedstrijden. Dit vervolg is volgende week tegen het onbekende DTS in Enkhuizen.