Koveni 1 - Huizen 1

Vandaag was het dan zover, de laatste wedstrijd van het veldseizoen. Huizen moest deze laatste wedstrijd aantreden tegen Koveni. De vorige wedstrijd tegen Koveni werd verloren. Huizen had dus nog wat recht te zetten. En bovendien stonden er nog opties open voor een eventueel kampioenschap/promotie wedstrijden. Dit was echter afhankelijk van de uitslagen bij de andere wedstrijden, maar eerst moest Huizen zelf zien te winnen.

Huizen begon de wedstrijd met een lichte spanning. En dat was ook te merken aan het begin van de wedstrijd. Huizen had moeite met het plaatsen van de ballen. Toch leidde de eerste aanval van Huizen meteen tot een mooi doelpunt. Koveni had hier helaas meteen een antwoord op, en zo ging het gelijk op.

De verdediging van Huizen stond als een huis. Koveni had veel moeite om aan te vallen. Er werden vele ballen onderschept, waardoor Huizen de aanval weer op kon zetten.
Het aanvalsvak had erg veel kansen, en  beloonde zichzelf door twee mooie doelpunten te scoren.
Uiteindelijk kwam Koveni terug tot 4-4. Huizen liet het er niet bij zitten en met een stand van 4-6 gingen we rusten.

De tweede helft moest Huizen echter zoeken naar de goede kansen. Helaas was het Koveni dat goed uit de rust kwam en met twee doelpunten achter elkaar de score weer gelijk trok tot 6-6. Huizen moest het laatste kwartiertje nog even hard aan de bak om de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken. Met twee mooie doelpunten achter elkaar werd de stand op 6-8 gezet. Met nog een kleine 5 minuten te gaan kon dit haast niet meer mis gaan. Het slotakkoord was van Huizen met een mooi afstandschot.
De eindstand 6-9. Huizen had verdiend gewonnen.

Na afloop van de wedstrijd bleek dat de concurrentie ook gewonnen had. Daardoor speelt Huizen aanstaande zaterdag een beslissingswedstrijd tegen VIKO.

Doelpunten: Johan(4), Hendrik(2), Maikel(2), Maxime(1)