KVH G-korfbal werkt mee aan Klimop in Beweging

De Klimopschool in Hilversum is gestart met een uniek sportproject, 'Klimop in Beweging'. Via dit project worden de leerlingen van de school gestimuleerd om te sporten. Ook de G-korfbal afdeling van de KV Huizen heeft zijn medewerking aan dit project toegezegd.

Hieronder iets meer informatie over dit project:

Vrijdagmiddag 11 oktober is de feestelijke start van een nieuw project : ‘Klimop in Beweging’. Leerlingen van de Klimopschool in Hilversum en hun ouders/verzorgers gaan samen met deskundigen de komende twee jaar aan de slag om de gezondheid van de leerlingen te verbeteren.

In de gymlessen maken de leerlingen kennis met verschillende sportverenigingen, zodat ze kunnen ervaren welke sport ze leuk vinden om te doen. Elke sportvereniging heeft aandacht voor en ervaring met kinderen met een verstandelijke beperking. Voor de ouders zijn er verschillende bijeenkomsten over gezond eten en meer bewegen.

Tijdens dit project zal de regiomedewerker aangepast sporten Gieneke Zandbergen samenwerken met onder andere de Klimopschool, GGD, fysiotherapeut, diëtist en diverse sportverenigingen uit ’t Gooi.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw