Corona-virus: updates

Update 25 maart: Zojuist heeft het KNKV een videoboodschap van voorzitter Rob Meijer gepubliceerd. Hierin gaat hij in op de impact van het coronavirus - en bijbehorende kabinetsmaatregelen - op onze sport. Zijn videoboodschap vind je hier:

Veelgestelde vragen en antwoorden
In zijn boodschap verwijst Meijer onder andere naar de KNKV-pagina met veelgestelde vragen en antwoorden. Die vind je hier:

Update 23 maart:  Het KNKV heeft naar aanleiding van de additionele maatregelen van het kabinet een nieuwe verklaring uitgegeven. Lees deze hier. Belangrijkste punten voor de KV Huizen:

• Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni.
  •  Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie. Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast. Over de afwikkeling van de veldcompetitie - dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  - besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Update 19 maart: KNKV heeft een nieuwe verklaring uitgebracht. Lees de hele verklaring hier. Belangrijkste beslissing is om de afwikkeling van de zaalcompetitie wedstrijdkorfbal uit te stellen tot ten minste 6 april.

Update 17 maart: Het KNKV heeft een nieuwe verklaring uitgegeven n.a.v. de nieuwe maatregelen van het kabinet. Lees alle updates vanuit het KNKV hier. Belangrijkste punten:

• Finale Korfbal League (Ahoy) afgelast.
  • Alle nog geplande competitiewedstrijden zaal afgelast. Beslissing over afhandeling wedstrijdkorfbal volgt uiterlijk 20 maart.
  • Breedtekorfbal zaalseizoen 2019/2020 wordt als niet gespeeld beschouwd.
  • Alle geplande wedstrijden veldcompetitie voorjaar t/m donderdag 16 april zijn afgelast. Uiterlijk 6 april neemt KNKV beslissing over volledige veldcompetitie.

Update 15 maart: de overheid heeft besloten sportclubs tot ten minste 6 april te sluiten. Dat betekent dat de KV Huizen alle activiteiten, inclusief wedstrijden en trainingen, tot en met 6 april af last.

12 maart: Het KNKV heeft besloten alle korfbalwedstrijden tot 31 maart te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan.

Deze maatregel volgt op de additionele maatregelen, die het kabinet 12 maart afkondigde in verband met het coronavirus én diens oproep om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Met deze maatregel volgt het KNKV het advies van het kabinet en sportkoepel NOC*NSF op.

Het bestuur van de KV Huizen volgt de maatregelen va den overheid en het KNKV op. Alle wedstrijden, trainingen en alle geplande activiteiten tot en met 6 april worden afgelast. Mochten er nog vragen zijn, aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur (secretariaat@kvhuizen.nl).

Actuele informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM.

Basishygiëne
Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht: De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

• Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes