Gemeente Huizen start met jongerenpanel

De gemeente Huizen vindt het belangrijk om jongeren meer een stem te geven. Wethouder Maarten Hoelscher: “Ook de mening van jongeren is van groot belang. Er wordt nog teveel over jongeren gesproken in plaats van met jongeren. Ook zij hebben het recht om invloed uit te oefenen op de besluiten die college en gemeenteraad nemen over allerlei voor hun belangrijke zaken.” Daarom start in januari 2022 het jongerenpanel, dat eens per maand samenkomt.

Het jongerenpanel zal bestaan uit tien tot twintig jongeren uit Huizen.
Gevraagd en ongevraagd kan het panel advies geven over allerlei zaken die voor Huizer jongeren belangrijk zijn, zoals de toekomst van Huizen, duurzaamheid, het sportaanbod of het tegengaan van het gebruik van verdovende middelen. Het is vooral belangrijk dat de jongeren zelf met onderwerpen komen waar zij het over willen hebben. Daarnaast organiseert het panel avonden, zoals een discussieavond met een zelfgekozen gastspreker. De jongeren bouwen hiermee niet alleen een netwerk op, maar werken ook aan een goed CV en daarmee hun eigen toekomst. Het panel wordt een gemêleerde groep van 14 tot 22 jarigen. Een mix van enthousiaste middelbare scholieren en thuis- of in Huizen wonende studenten van het MBO, HBO of WO. Aanmelden voor het jongerenpanel kan tot 22 november. Meer informatie staat op www.huizen.nl/jongerenpanel.