SponsorKliks, gratis sponsoren! 

Adres en contact

Kantine (veld en sporthal De Meent)
Bovenweg 5

1276 XZ Huizen
Telefoon : 035-5265876

Secretariaat:
secretariaat@kvhuizen.nl
Telefoon: 035-5446035
Wedstrijdsecretariaat:
wedstrijdsecretariaatjeugd@kvhuizen.nl
wedstrijdsecretariaatsenioren@kvhuizen.nl

Programma

Uitslagen

Kalender

VIKO prolongeert titel, Huizen pakt brons op GZK 2017

Op het zelfgeorganiseerde, jaarlijkse Goois Zaalkampioenschap hebben de korfballers van KV Huizen de derde plaats gepakt. In eigen huis speelde het drie wedstrijden, waarvan er één te veel werd verloren. Hierdoor bereikte Huizen niet de finale, maar won het wel het duel om het brons van Midlandia uit Bunnik. VIKO uit Vianen wist, na de hoofdprijs in 2016, de titel te prolongeren door in de finale Reehorst ’45 uit Ede met 14-11 te verslaan. 

 In de openingswedstrijd trof Huizen bekende veldtegenstander THOR uit Harmelen. In deze wedstrijd verzuimde Huizen om hun overmacht in ruime cijfers om te zetten. Het had geen problemen met THOR, maar scoorde te weinig: 8-4 winst. In de eerste wedstrijd in poule B tussen Midlandia en VIKO liet VIKO zien de ploeg in vorm te zijn en hoewel het zeker niet over Midlandia heen walste, won het wel: 9-13.

Later won Reehorst ’45 van THOR met 7-10 en had VIKO het ontzettend moeilijk met De Corvers uit Hilversum. Het keek zelfs meerdere malen tegen een achterstand aan, maar rechtte net op tijd de spreekwoordelijke rug: 9-8 winst. In de laatste poulewedstrijd van groep A begon Huizen slecht tegen Reehorst ’45. Binnen mum van tijd stond het vijf goals achter en in de korte wedstrijdduur kon dit eigenlijk niet meer goed gemaakt worden. Dit gebeurde dan ook niet: de ploeg uit Ede won met 11-6 en mocht zich opmaken voor de finale, Huizen restte slechts een duel om het brons. 

Aangezien VIKO in poule B al zeker was van de finale vochten De Corvers en Midlandia in een heet duel om de tweede plek in deze groep. Het ging zeer gelijk op, geen van beide ploegen kreeg het voor elkaar de match vroegtijdig te beslissen en tot in de slotseconde was het spannend. De Corvers had een beter doelsaldo, dus had aan een gelijkspel genoeg. Het wist zich echter niet terug te knokken tot dit gewenste resultaat, Midlandia won net met 8-9 

De wedstrijd om de vijfde en de zesde plek werd door THOR in hun voordeel beslist, een wedstrijd met veel goals: 11-10. De ‘troostfinale’ was een interessante, aangezien Huizen en Midlandia elkaar ook in de zaal zullen treffen. Huizen kende door een sterk begin weinig moeite met Midlandia en kwam voor het eerst dit toernooi boven de tien uit. Het won met 11-4 en pakte het brons, Midlandia eindigde teleurstellend vierde.

In de finale was VIKO niet alleen de titelverdediger, maar ook de favoriet. Het liet, het bij vlagen goed spelende Reehorst ’45, in leven maar kwam zelf niet in direct levensgevaar. Een 14-11 was dan ook een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. VIKO wint weer het GZK! 

Aan alle scheidsrechters, coaches, spelers, kantinepersoneel, GZK toernooicommissie, KVH in Actie, deelnemende ploegen en andere commissies en vrijwilligers: zeer bedankt voor jullie fijne hulp. Tot volgend jaar!

 

spankbang.cc