Doelshoppen

Nieuwe regels vanaf het seizoen 2018-201

Het KNKV heeft voor komend seizoen weer een aantal wijzigingen in de spelregels aangebracht. Bekijk hieronder (via Lees meer) deze wijzigingen.

1. Bij al het wedstrijdkorfbal (voor ons dus Huizen 1, Huizen 2 en Huizen A1) mag nu de time-out worden aangevraagd. Dit mag 2x per wedstrijd.
    1. De time-out kan door de coach worden aangevraagd wanneer er een spelonderbreking is (dus wanneer er door de scheidsrechter is gefloten).
    2. De coach geeft dit aan door een time-out beweging te maken (één hand verticaal en de andere daar horizontaal op, het T-teken).
    3. Wanneer de scheidzrechter fluit en het T teken geeft, dan gaat de time out in.
    4. De time-out duurt 50 seconden, daarna fluit de scheidsrechter om weer op te stellen. Binnen 10 seconden wordt de wedstrijd hervat. Een totale time-out duurt dus 60 seconden.
    5. Na de time-out wordt het spel hervat op de plaats waar het spel eindigde.
  2. De wedstrijdduur bij senioren en A-jeugd - zowel op zaal als op het veld - is 2x 30 minuten. Op het veld was dit 35 minuten.
  3. Als een team een assistent-coach heeft, dan mag deze ook aanwijzingen geven. De coach en de assistent-coach mogen allebei de bank verlaten om een aanwijzing te geven, maar alleen voor een kortdurende periode. Ze mogen niet tegelijk van de bank af.