Record aantal kinderen tijdens zomers PupillenSpektakel

Afgelopen woensdag 11 juni vond het 12e PupillenSpektakel plaats op de velden van de korfbalvereniging Huizen. Een record aantal kinderen (278) had zich aangemeld om deze spelmiddag bij te wonen. Niet alleen het aantal kinderen maar ook het weer overtrof alle verwachtingen. Het zonnetje heeft de hele middag volop geschenen, dus de zonnebrandcrème kwam al snel tevoorschijn.

Het thema van dit jaar was het WK, wat inhield dat alle spellen met landen te maken hadden die mee doen aan het WK Voetbal. Zo konden de kinderen zich laten schminken met de vlaggen van hun favoriete landen, werden er Italiaanse pizza’s geworpen en moesten er drankjes geserveerd worden in een Duits restaurant. Natuurlijk mocht Nederland tijdens de spellen niet ontbreken en verkleedden de kinderen zich tot ware Oranje-supporters. Ook waren er spellen te vinden die te maken hadden met landen buiten de grenzen van Europa, zoals een tikspelletje met de kangoeroes uit Australië en een korfbalwedstrijd tussen Amerika en Brazilië.

Voor de kleurplatenwedstrijd hadden veel kinderen heel erg hun best gedaan om de kleurplaat zo mooi mogelijk in te kleuren. Dit maakte het voor de organisatie dan ook erg moeilijk om de allermooiste uit te kiezen. Uiteindelijk is er gekozen voor:

• Myrthe Kos / De Parel / groep 1
  • Pepijn Leurs / Eben Haëzerschool / groep 2
  • Jiske van der Lorre / De Parel / groep 3

Deze 3 kinderen kregen een leuke tas met cadeautjes als prijsje!

Als afsluiting mochten alle kinderen nog meedoen aan een ballonwedstrijd. Na het aftellen gingen er 278 gele en groene ballonnen de lucht in. Nu is het afwachten welke terugkomen en welke ballon de verste afstand heeft afgelegd. Uiteraard hangt hier voor de top 3 nog een leuk prijsje aan, dus…wordt vervolgd!

Net als alle jaren kregen alle kinderen nog een leuk aandenken aan deze spelmiddag in de vorm van een oorkonde met een leuke groepsfoto.

De organisatie kijkt terug op een fantastische, geslaagde en zonnige dag en bedankt alle vrijwilligers voor hun hulp tijdens dit evenement!

En iedereen die korfbal ook leuk vind en het nog een keer wil proberen op een training, kan zich opgeven via tcjeugd@kvhuizen.nl. Zet in je email je naam en leeftijd en wij nemen contact met je op.
Na de zomervakantie (het korfbalseizoen is al weer afgelopen) kan je dan meedoen met een echte training.

Hieronder nog foto’s van deze geslaagde middag.