Verslag Korfbalkamp 2008 (+foto's)

ImageVoor de elfde keer op rij zijn we op jeugdkamp geweest met de Korfbalvereniging Huizen, dit keer van 30 april t/m 3 mei 2008. We gingen zoals gebruikelijk naar kampeerboerderij ´t Boerenerf in Woudenberg, vlakbij het Henschotermeer.

Dit jaar gingen er 54 kinderen mee (28 meisjes en 26 jongens), samen met 19 enthousiaste begeleiders. Door de meivakantie en Koninginnedag een iets kleinere groep dan we gewend zijn, maar toch nog steeds een gezellige groep van 73 personen.

Het kamp stond dit jaar in het teken van, hoe kan het ook anders, het Koningshuis. De kinderen waren verdeeld in 5 groepjes met de naam van verschillende bestaande landen met een koningshuis: Lesotho, Nepal, Jordanië, Bahrein en Tonga.

Alle kinderen moesten al voor het kamp een aantal opdrachten uitvoeren die iets te maken hadden met hun land. Zo moesten ze een eigen volkslied en een vlag maken en zich verkleden als de koning, koningin en hun gevolg. Daarnaast moesten ze natuurlijk ook een origineel geschenk meenemen uit hun land. Iedereen had hier reuze zijn best op gedaan!

De spelletjes die tijdens het kamp gedaan werden waren een lampionnenoptocht vanuit Woudenberg, een griezelige avondspel in het bos, een GPS tocht in Scherpenzeel met allemaal leuke opdrachten, een aantal spellen rondom het Henschotermeer en het Koninklijk Jagersspel in het bos. Op de donderdag hebben we meegedaan aan een groot korfbaltoernooi bij RDZ., waar we zelfs 2 prijzen hebben binnengesleept!. Daarna hebben we gezellig gebarbecued. Vrijdagavond was er nog een gezellige bonte avond.

Met de meeste spelletjes kon je punten verdienen met je kampgroepje. Na afloop van een spel werden de punten bekend gemaakt en uiteindelijk rolde er 1 winnend groepje uit de bus. Dit jaar was dat Lesotho, met slecht een paar punten voorsprong op Nepal. Iedereen uit Lesotho werd geridderd door Koning Willem de Vijfde in de Orde Van De Winnende Kampgroepen. Ook kreeg iedereen na afloop een oranje lintje mee naar huis als herinnering.

Al met al een zeer geslaagd kamp, waar nog lang over nagepraat en gelachen zal worden. Ook in 2009 zullen we weer op kamp gaan, rond Hemelvaart (20 t/m 23 mei), schrijf maar vast in je agenda. Want jij gaat toch ook (weer) mee?

Hieronder enkele foto's van het kamp. Met dank aan Remco Veenendaal. Klik op een foto voor een grotere versie. Soms moet je even naar boven scrolen om de grotere foto te zien.