Bekijk hier het KVH protocol verantwoord sporten (Corona-regels)

Tam vlaggenschip behoudt ongeslagen status na doelpuntarm duel

Afgelopen zaterdag trad het hoofdteam der KVH aan tegen het meterslange De Eemvogels uit Soest. De Soestenaren waren de veldcompetitie sterk begonnen met de maximale vier punten uit de eerste twee wedstrijden. Huizen had voor aanvang van deze korfbalpot slechts één overwinning op zak, maar ook dit was de maximale score omdat de tweede wedstrijd werd uitgesteld vanwege een coronabesmetting bij een van de opponenten. Na een traag begin bloeide de wedstrijd geen moment uit tot een waar spektakel. Wel was er sprake van een puntendeling: 9-9.

De start beloofde veel goeds voor Huizen, want na enkele seizoenen afwezigheid liet Johan Konijn weer zien waarom het nuttig is om hem in het offensieve vak te laten beginnen: 1-0. Het eerste kwartier speelde de thuisploeg zich met enige regelmaat vrij, maar aan rake afronding ontbrak het de ploeg uit ’t Gooi. Na een, voor deze wedstrijd riante, 4-2 voorsprong strafte De Eemvogels de onoplettendheid van Huizen af door tweemaal doel te treffen: 4-4.

Na de pauze was het niveau nog steeds niet bijster hoog. Dit gold wel voor de gemiddelde herenlengte van De Eemvogels, want met enkele twee meterpilaren wisten de bezoekers het de geel-groenen behoorlijk lastig te maken. De 6-6 en 8-7 van Frank Bax waren zeer welkome treffers, maar daarna lukt het Huizen niet om door te drukken. Sterker nog, in de slotfase keek Huizen zelfs tegen een 8-9 achterstand aan. Door een goal in de slotminuut pakte Huizen toch nog een punt op eigen bodem: 9-9. Door dit gelijke spel blijft Huizen ongeslagen en bezet het de vierde plek op de ranglijst.

Naast het gewonnen punt verloor Huizen ook; Nicole Dijkstra viel geblesseerd uit en zal de komende weken helaas geen deel kunnen uitmaken van de hoofdmacht. De volgende wedstrijd is aankomende zaterdag om 15:30 uur in Nunspeet. Verwachte hoogvlieger Hellas ’63 is dan de tegenstander. Tot dan!