Tom Bakker overleden

Afgelopen zondag 1 september is op de respectabele leeftijd van 89 jaar Tom Bakker overleden.
Hij was sinds 1995 lid van de KVH, maar ook daarvoor had hij al een zeer rijk korfballeven.
Tom en korfbal gingen zijn leven lang stevig hand in hand.

Toen Tom op 65-jarige leeftijd lid werd van de KVH, ging hij korfballen bij de toenmalige Reko.

Nadat het recreantenkorfbal was opgeheven hing Tom zijn wedstrijdshirt in de wilgen.
Naast zijn eigen korfballeven was hij elke zaterdag als (jeugd)scheidsrechter actief, soms zelfs bij meerdere wedstrijden op een dag.
Ook bij de jaarlijkse Schoolkorfbaltoernooien en Pupillenspektakels stond Tom altijd direct paraat om zijn steentje bij te dragen.

Tom was een markante persoonlijkheid binnen de vereniging, bijna iedereen kende hem wel.
Hij kwam, meestal samen met zijn vrouw Jopie, bijna elke thuiswedstrijd bij het eerste kijken.
Maar ook bij jeugdwedstrijden was hij regelmatig langs de lijn te vinden.
Steevast werd de wedstrijddag in de kantine afgesloten met een praatje en een portie bitterballen.

Tom was op zijn eigen eigenwijze en eigenzinnige manier zeer betrokken bij het wel en wee van de vereniging.
Zo heeft hij jarenlang een bijdrage geleverd aan uitgaves van De Korf en het KVH Magazine.
Was hij jarenlang fervent en standvastig voorvechter van niet roken in de kantine.
Bezocht hij jarenlang trouw de JAV, waar hij de rondvraag meestal met een kwinkslag afsloot.

Afgelopen jaren werd Tom minder en minder mobiel en werd hij vorig jaar ‘opgenomen’ in deVivium Zorggroep op De Ruyterstraat.
Dat weerhield hem overigens niet van zijn bezoekjes aan de vereniging en de wedstrijden.
We verliezen in Tom een zeer gewaardeerd lid, niet in de laatste plaats om dat wat hij allemaal voor de vereniging heeft gedaan.
De vereniging wenst zijn vrouw Jopie en hun kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Er is gelegenheid tot condoleren op zaterdag 7 september van 13.30 - 14.30 uur in de Oosterlichtkerk aan de Huizermaatweg 298.
Aansluitend is ook daar vanaf 14.45 uur een herdenkingssamenkomst, waarin vooral het leven van Tom centraal zal staan.
Na de herdenkingssamenkomst is er nog een informeel samenzijn om elkaar meer persoonlijk te ontmoeten.
In verband hiermee worden de wedstrijden van senioren 1 en 2 die dag verplaatst naar een nog nader te bepalen datum.

Wil je een kaartje aan Jopie sturen, doe dat dan naar mevrouw J. Bakker-Oost, Akkerweg 103, 1276 DD Huizen.